Šešelj kod Vučića: Kao da se vidimo prvi put

Lider SRS Vojislav Šešelj izjavio je da je mandataru za sastavljanje nove vlade Aleksandru Vučiću preneo da neće biti deo buduće vlade.

Izvor: B92

Utorak, 07.06.2016.

16:11

Šešelj kod Vučića: Kao da se vidimo prvi put
Foto: Tanjug

Šešelj je novinarima u parlamentu rekao da je odmah na početku razgovora Vučiću saopštio da je SRS spremna na saradnju i koalicioni sporazum pod uslovom da on i njegova vlada napuste politiku učlanjenja u EU i preorijentišu se na integraciju s Rusijom.

"Za sve bi se moglo naći rešenje ako odustane od EU i na tome sam insistirao. To je među nama provalija koja se ne može prevazići bez promene vladine politike", preneo je Šešelj, primetivši da je Vučić takvim stavom, prema njegovim rečima, bio razočaran.

S Vučićem je, kako je naveo, razgovarao o raznim temama, uglavnom ekonomskim, a mandatar mu je, dodao je, izložio suštinu ekonomske politike buduće vlade, o kojoj će se Šešelj izjasniti nakon podnošenja ekspozea u skupštini.

Upitan kako je doživeo susret s Vučićem nakon osam godina, Šešelj je rekao da je izgledalo kao da se prvi put sreću i upoznaju.

Šešelj je rekao i da na sastanku nije bilo reči o prošlosti.

Kandidat za predsednika vlade Aleksandar Vučić završio je konsultacije i s liderom radikala Vojislavom Šešeljem, s kojim je razgovarao oko 50 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: