Pakistan: Ne stojimo iza napada

Pakistanski premijer Jusaf Raza Gilani odbacio je tvrdnje da je ta zemlja umešana u napad na indijsku ambasadu u Kabulu.

Izvor: Tanjug

Utorak, 08.07.2008.

18:32

Default images

"Zašto bi Pakistan destabilizovao Avganistan pošto je i u našem interesu da Avganistan bude stabilan?", upitao je Gilani.

On je ocenio da je Pakistan žrtva terorizma i ekstremizma i podsetio na atentat na lidera njegove stranke i bivše pakistanske premijerke Benazir Buto, prenela je DPA.

"Ona je bila meta terorista i naša je čvrsta rešenost da se borimo protiv terorizma i ekstremizma", rekao je Gilani na marginama samita islamskih zemalja u razvoju u malezijskoj prestonici Kuala Lumpuru.

Posle jučerašnjeg bombaškog napada na indijsku ambasadu u Kabulu, u kome su život izgubila i četiri Indijca, uključujući dva visoka zvaničnika ambasade, avganistanski zvaničnici su izneli sumnju da napad ne bi mogao da bude izveden bez podrške stranih obaveštajnih službi u regionu, indirektno dovodeći pakistansku obaveštajnu službu u vezu sa napadom.

Za taj napad još niko nije preuzeo odgovornost, mada su talibanski ekstremisti ranije upozorili da će izvesti napade u glavnom gradu Avganistana.

Avganistanska vlada je ranije- nezavisno od jučešnjeg bombaškog napada - optuživala Pakistan da pruža utočište talibanima i pobunjenicima iz redova terorističke mreže Al Kaide.

Nakon napada u Kabulu, u najvećem pakistanskom gradu Karačiju, došlo je do šest eksplozija, koje su odnele najmanje 23 života.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: