Zvanično: Hrvatska odblokirala pregovore Srbije i EU

U Briselu je postignuta saglasnost oko otvaranja poglavlja 23 u pregovorima Srbije sa Evropskom unijom, rečeno je u Savetu Evropske unije.

To zapravo znači da Zagreb više ne blokira Beograd na putu ka EU.

"Ambasador Hrvatske je na početku sastanka dostavio pisanu saglasnost za otvaranje poglavlja, a nakon toga postignut je dogovor ambasadora 28 članica da otvore poglavlje u pregovorima sa Srbijom", rekao je portparol zadužen za ekonomska, finansijska pitanja i spoljne poslove Saveta EU Fransoa Hed nakon sednice Komiteta stalnih predstavnika (COREPER).

Komesar za proširenje Johanes Han rekao je prošle nedelje da je s Hrvatskom pronađeno rešenje za otvaranje poglavlja 23 i formulacija koja je prihvatljiva i za Hrvatsku, mada je Zagreb to isprva demantovao.

Šef hrvatske diplomatije Miro Kovač juče je da je Hrvatska obezbedila da svi njeni zahtevi uđu u pregovarački proces Srbije i Evropske unije i da se nada da će u junu biti postignuta saglasnost svih zemalja članica EU da Srbija otvori poglavlje 23. Hrvatska je bila jedina zemlja od 28 članica Evropske unije koja nije bila saglasna da se to poglavlje otvori.

  • Čitaj

    02.06.2016 07:47
    Ono što je napisano
    Šef hrvatske diplomatije Miro Kovač juče je rekao da je Hrvatska obezbedila da svi njeni zahtevi uđu u pregovarački proces Srbije i Evropske unije.
  • ...

    02.06.2016 00:16
    E jbg komšije, ja sam se ponadao da ćete biti istrajniji...
  • Toma

    01.06.2016 21:01
    šteta
    nisu trebali

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.