Ivanić osudio Izetbegovićevu izjavu o Banjaluci

Beta

29. 05. 2016. u 19:23

Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić najoštrije je osudio nastup predsedavajućeg Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, koji je stao u odbranu banjalučkog biskupa Franje Komarice i njegovog poređenja Banjaluke sa Blajburgom

Иванић осудио Изетбеговићеву изјаву о Бањалуци

Mladen Ivanić

Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić najoštrije je osudio današnji nastup predsedavajućeg Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, koji je stao u odbranu banjalučkog biskupa Franje Komarice i njegovog poređenja Banjaluke sa Blajburgom.

Član Predsedništva BiH iz RS Mladen Ivanić najoštrije osuđuje neprimeren istup predsedavajućeg Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića na konferenciji za novinare, kada je zloupotrebio zvaničan skup da iznese neprihvatljive stavove, saopštio jez Ivanićev kabineta.

"Ovo je tipičan primer zloupotrebe pozicije predsedavajućeg Predsedništva BiH, što je samo nastavak osionog i nadmenog ponašanja koje je počelo objavljivanjem odluke o popisu u BiH", navodi se u saopštenju.

Izetbegovićev istup, kako se dodaje, "neprimeren" je tim više što današnje novinarsko pitanje o pomirenju i odnosima u regionu posle poređenja Banjaluke i Blajburga, koje je nedavno izneo biskup Komarica, "nije bilo upućeno njemu". Ivanić je naglasio "da u tom smislu njegove naredne reakcije ne treba nikog da iznenade".

Izetbegović je na konferenciji za medije posle sastanka regionalnih lidera "Brdo-Brioni" procesa, uporedio Banjaluku sa Blajburgom, mada je pitanje o tome bilo upućeno hrvatskoj predsednici Kolindi Grabar-Kitarović.

"Banjaluka nije bila opkoljen grad, nego slobodan. Iz nje je država sistematski odstranila Hrvate i Bošnjake. Paradržava je sistematski srušila 16 džamija", rekao je Izetbegović.

Hrvatska predsednica nije želela da komentariše izjavu biskupa Komarice, kao ni stav potpredsednika Vlade Hrvatske Tomislava Karamarka koji je stao u odbranu banjalučkog biskupa, obrazloživši da ne komentariše izjave pojedinih zvaničnika, jer ih drugi izdvajaju iz konteksta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

ZOKI

29.05.2016. 23:20

za mene je Republika Srpska moja država i ponosim se njom a BiH je tvorevina i ja je nikad neću priznati kao moju državu. Pamet u glavu braćo Srbi zato što bakir i njegovi nama ništa dobro ne misle. Živjela država Republika Srpska i njen narod.