Svet

0

Oland: Otkazana mirovna konferencija, Keri ne može da dođe

Autor: IG

Izvor: Tanjug

Oland: Otkazana mirovna konferencija, Keri ne može da dođe

Izvor: Foto: AP

"Američki državni sekretar Dzon Keri ne može da dođe 30. maja tako da se konferencija odlaže. Konferencija će ipak  biti održana do kraja leta" rekao je Oland u izjavi francuskoj radio stanici.

Oland je  dodao da je od "vitalnog značaja za Francusku da pokaže jaku inicijativu u ovom sporu. Ukoliko se to ne dogodi, porašće nasilje i broj napada" prenosi AP.

Prvobitan datum održavanja konferencije je zakazan na američki praznik kojim se obeležava Dan sećanja na vojnike koji su poginulli u borbama.

"Pokušavamo sa Francuzima da pronađemo drugi datum koji bi odgovarao američkom sekretaru" rekao je portparol Stejt dipartmenta  Dzon Kirbi i dodao da je Kerijev raspored "prebukiran".  

Francuski ministar spoljnih poslova Žan-Mark Ero je posetio  Jerusalim i Ramalu kako bi predstavio  francusku mirovnu inicijativu izraelskom premijeru Bendzaminu Netanijahu i palestinskom predsedniku Mahmudu Abasu.

SAD redovno pozivaju na mirovno rešenje  krize na Bliskom istoku, nakon što što su propali pregovori održani u aprilu 2014. godina kojima su posredovale Sjedinjene države.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR