Capital.ba

Smanjeni prihodi “Fatesa”

29.01.2010. / 13:34

SOKOLAC, Fabrika tepiha “Fates” sa Sokoca u prošloj godini zabilježila je pad proizvodnje od osam odsto u odnosu na 2008. godinu, pa samim tim i pad prihoda od 40 odsto, rekao je direktor ovog preduzeća Miodrag Dupljanin.

On je danas novinarima rekao da su prihodi u prošloj godini bili oko 1.400.000 KM, a u 2008. godini 1.830.000 KM, te dodao da je ove godine planirana proizvodnja 45 000 metara kvadratnih osnovnog proizvoda mašinsko tkanih tepiha.

Prema njegovim riječima, na tržištu Federacije BiH prodaje se 90 odsto robe, a ostatak u Republici Srpskoj.

“Firma ima manjih problema sa snabdijevanjem osnovnom sirovinom vunenim predivom iz `Viteksa` iz Visokog, koji je teškoj situaciji, pa sirovine uvozi iz `Piroteksa` iz Pirota”, rekao je Dupljanin.

On je naveo da preduzeće “Fates” od poslovnih partnera potražuje oko 150.000 KM, a da redovno isplaćuje plate za 81 radnika.

Fabrika “Fates” bavi se proizvodnjom mašinsko tkanih vunenih tepiha , ručnom izradom taftovanih tepiha, proizvodnjom pozamanterije, kućnog tekstila, posteljine, jastuka, jorgana.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!