Capital.ba

Nerealno da kvadrat košta 500 evra

29.01.2010. / 10:15

BEOGRAD,  Nerealna u očekivanja da bi cijena stana mogla da bude 500 evra po kvadratnom metru, kaže Aleksandra Damnjanović Petrović.

Pomoćnica ministra životne sredine i prostornog planiranja je rekla da su “mnogo štete nanijele razne izjave koje su se viđale po novinama o cijeni kvadrata od 500 evra. Naravno da to nije realno i naše ministarstvo se čuva davanja tih bombastičnih-populitičkih izjava”.

Ona je izjavila da su maksimalne cijene koje je to ministarstvo propisalo Uredbom o finasiranju izgradnje jeftinih stanova u Srbiji potpuno realne. Pomoćnica ministra je istakla da su propisane cijene po zonama i gradovima bazirane na ozbiljnim ekonomskim analizama i procjenama i da su realne u ovom trenutku.

Vlada Srbije je 21. januara usvojila Uredbu o finasiranju izgradnji deset hiljada jeftinih stanova, koja bi trebalo za nekoliko mjeseci počne najprije u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, dok će izgradnja u ostalim gradovima u Srbiji zavisiti od interesovanja.

Uredbom su utvrđene maksimalne cijene kvadrata po zonama – u Beogradu će kvadrat u drugoj zoni koštati 1.595 evra, u trećoj zoni 1.290 evra i četvrtoj 945 evra.

U ostalim zonama cijena kvadrata u glavnom gradu biće 895 evra, s tim što se neće graditi u prvoj i ekstra zoni. U Novom Sadu cijena kvadrata u prvoj zoni biće 1.100 evra, drugoj 895 evra, u Nišu i Kragujevcu prva zona će koštati 900 evra, druga 695 evra, a za stanove izgrađene u objektima na teritoriji ostalih gradova i opština u Srbiji cijena kvadrata će biti 695 evra.
Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!