Capital.ba

Danas u Davosu tajni sastanak bankara sa Darlingom

29.01.2010. / 7:45

LONDON, Britanski ministar finansija Alister Darling će se danas tajno sastati sa predstavnicima najvećih britanskih i američkih banaka kako bi od njih čuo pritužbe na nove oštre mjere protiv bankarskog sektora, objavio je londonski “Tajms”.
Prema saznanjima tog lista, kako je objavljeno na njegovoj Internet strani, direktori britanskih banaka HSBC, “Barkliz” i “Standard čarterd”, kao i najvećih američkih banaka, uključujući “JP Morgan” i “Morgan Stenli”, pokušaće da uvjere Darlinga da će svaka mjera za ograničenje poslovanja banaka imati nepredvidive posljedice po globalnu privredu.
Domaćin sastanka će biti izvršni direktor banke “Standard čarterd” i jedan od idejnih tvoraca plana za spas britanskih banaka iz prošle godine, Piter Sends.
Bankari će, prema saznanjima “Tajmsa”, na sastanku iznjeti i tvrdnju da bi produženje poreza na bankarske bonuse, o čemu je odluka donesena ove godine, mogla da ugrozi status Londona kao finansijske prestonice svijeta.
Vjeruje se da ministar Darling pokušava da postigne konsenzus sa bankama sa sjedištem u Londonu prije nego što u sve globalnijoj debati o stanju bankarstva iznese stav Velike Britanije, piše “Tajms”.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!