Utorak, 10.05.2016.

16:10

U jagodinski zoo-vrt stigli kenguri

U Zoološki vrt u Jagodini danas su stigla dva velika crvena kengura iz beogradskog zoo-vrta.

Izvor: zivotinje.rs

U jagodinski zoo-vrt stigli kenguri
Foto: Thinkstock

Veterinar Vladimir Jovanović rekao je da je reč o mužjaku i ženki, starim oko godinu dana i izrazio nadu da će sledeće godine biti i mladunaca, budući da kenguri postaju polno zreli s dve godine.

"Ženka nosi 40 dana, a mladunče do osam meseci boravi kod majke u torbi. U drugom i trećem mesecu izlazi iz torbe i više boravi van, ali se uvek vraćaju, jer tu sisaju", rekao je Jovanović.

Jovanović je još rekao da kenguri u divljini žive do 15 godina, a u zoo-vrtovima čak i do 25 godina.

Zoo-vrt u Jagodini planira da nabavi još nekoliko novih životinjskih vrsta.

"Planiramo da nabavimo mužjaka foke do kraja godine čim se srede komplikovane procedure oko izvoznih i uvoznih dozvola i veterinarskih sertifikata. Možda ćemo dobiti i belog lava iz Beo zoo-vrta, s kojim imamo odličnu saradnju, rekao je Jovanović.

Zoološki vrt u Jagodini, koji ove godine slavi deset godina postojanja, ima 80 vrsta i oko 600 primeraka životinja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: