Dostupni linkovi

Podgorica: Potraga za nestalim dječakom ušla u četvrti dan


Ognjen Rakočević
Ognjen Rakočević

Četvrtog dana od nestanka, u Podgorici je nastavljena opsežna akcija potrage za autističnim dječakom Ognjenom Rakočevićem (11) u koju je uključen veliki broj građana iz svih crnogorskih gradova, policija i spasilačke jedinice. U akciju su se u subotu ujutro uključili i profesionalni ronioci i iz Bijele koji će pretraživati rijeku Moraču.

"Nadam se da ćemo se uvjeriti da Ognjen nije tu", rekao je direktor Regionalnog centra za obuku ronilaca, Vesko Mijajlović koji predvodi ronioce.

Učešće policije u potrazi od petka vidljio je pojačano uključivanjem helikoptera, dronova, pasa tragača, nakon što su u crnogorskoj javnosti i na društvenim mrežama iznesene zamjerke da policija nije u dobroj mjeri koordinisala dotadašnju potragu.

Ognjen Rakočević nestao je i noći utorka na srijedu oko 4.00 sata ujutru. Plavokosi dječak na sebi ima donji dio trenerke i bosonog je.

(RSE/Foto: Četvrti dan potrage za nestalim dječakom)


Podsjetimo, nakon što trodnevna potraga za dječakom Ognjenom Rakočevićem koji ima autizam, što otežava potragu, nije dala rezultate, dječakov otac Branko apelovao je na crnogorsku policiju, posebno specijalnu jedinicu za potrage, da se više angažuju i koordinišu rad na terenu.

XS
SM
MD
LG