Kalašnjikov: Velika novina, ovim osvajamo svet

Ruski proizvođač vatrenog oružja "Kalašnjikov" namerava da proširi poslovanje putem pokretanja linije odeće i opreme pod svojim brendom.

Svet

Izvor: B92

Petak, 06.05.2016.

15:37

Kalašnjikov: Velika novina, ovim osvajamo svet
Foto: Beta/AP

Marketinški direktor kompanije Vladimir Dmitrijev je, u izjavi za ruski list Izvestija, rekao da je do kraja godine planirano otvaranje 60 prodajnih lanaca u ruskim gradovima.

Dmitrijev je naveo i da je dugi niz godina radio u automobilskoj industriji, i da ne razume zašto "Kalašnjikov" već nema svoju liniju odeće i opreme.

"Samo od prodaje odeće pod svojim brendom, giganti kao što su Katerpilar i Ferari, ostvaruju do deset odsto zarade", istakao je on.

"Kalašnjikov" je, kako je rekao, globalni brend, zbog čega postoje očekivanja da će njegova odeća i suveniri biti traženi uporedo sa osnovnim proizvodima.

Zbog sankcija uvedenih Rusiji, "Kalašnjikov" je, prema njegovim rečima, primoran na ozbiljno preispitivanje marketinške politike, budući da je ranije oko 70 odsto lovačkog i sportskog oružja odlazilo na evropsko i američko tržište.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Podeli: