Đokovićev čas tenisa u Madridu: Raonić sledeći rival

Novosti online

05. 05. 2016. u 17:25

Prvi reket planete za 68 minuta demolirao domaćeg igrača Roberta Bautistu-Aguta sa 6:2, 6:1 i igraće protiv visokog Kanađanina. Legendarni Ronaldo gledao meč

Ђоковићев час тениса у Мадриду: Раонић следећи ривал

Novak Đoković Foto: Getty Images

Rutinski je Novak Đoković izborio plasman u četvrtfinale turnira u Madridu. Posle 68 minuta je pobedio Roberta Bautistu-Aguta (Španija) sa 6:2, 6:1.

Kako je Srbin igrao najbolje govori da je u 15 odigranih gemova imao čak 25 vinera, uz 13 od 14 dobijenih poena na mreži, što je zaista impresivno kada se uzme u obzir da se turnir igra na šljaci.

Agut je igrao dobro sve do četvrtog gema. Tada je dva puta imao “đus” (40:40), ali je Novak uspeo da odbije napade i da osvoji taj gem. Od tog momenta se srpski igrča uozbiljio, zaigrao mnogo bolje i počeo da “crta” po terenu. Osvojio je četiri gema u nizu i stigao do vođstva u setovima (6:2).

U drugom setu nije bilo nikakvih problema, Novak je u trećem gemu brejkom u potpunosti prelomio meč, a do kraja meča je još dva puta oduzeo servis rivalu za konačnih - 6:1.

Naredni rival biće mu Miloš Raonić (Kanada) koji je pobedio Žoa-Vilfreda Congu (Francuska) sa 6:4, 6:4. Biće to njihov sedmi meč, a Kanađanin je u prethodnih šest uspeo da osvoji samo jedan set.

RONALDO NA TRIBINAMA
Na tribinama se našao i legendarni brazilski fudbaler Luis Nazario de Lima Ronaldo koji je bodrio srpskog igrača. Osim njega je tu bio i fudbaler madridskog Reala Toni Kros.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)