Najnovije vesti
Vesti Društvo
VOZAČI OPREZ Pojačan saobraćaja zbog praznika, gužve na izlazima iz gradova

VOZAČI OPREZ Pojačan saobraćaja zbog praznika, gužve na izlazima iz gradova

Pojačan intenzitet saobraćaja tokom prazničnih dana očekuje se na frekventnim putevima u zemlji, upozoravaju jutros iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS).

Saobraćaj gužve Horgos 01_RAS_foto biljana vuckovic Foto: RAS Srbija
Saobraćaj gužve Horgos 01_RAS_foto biljana vuckovic
Foto: RAS Srbija

Gužve se očekuju na izlazima iz većih gradova, na autoputu, kao i na svim putevima koji vode ka turističkim mestima i vikend naseljima.

Vozače danas, prema rečima meteorologa, očekuju povoljnije vremenske prilike nego prethodnih dana, sa višim dnevnim temperaturama i bez padavina.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije na našim putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

U satima pojačanog saobraćaja sa Hrvatskom iz AMS S -a savetuju korišćenje Granični prelaz Šid, Sot, Ilok-Bačka Palanka ili Bezdan, a sa Madjarskom Kelebiju i Bački Breg, a od 07-19 sati isključivo za putnička vozila otvoreni su i granični prelaz Djala, Bački Vinogradi, Horgoš II i Bajmok.

JP "Putevi Srbije" saopštili su da će Sektor naplate putarine tokom Uskršnjih i prvomajskih praznika intenzivirati rad na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila usled pojačanog saobraćaja na auto-putevima u Republici Srbiji.

Radi bržeg protoka vozila, sprečavanja zastoja i efikasnijeg obavljanja poslova, svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica će biti u funkciji 24 časa dnevno, bez minuta pauze, zbog čega je povećan broj inkasanata i organizovan poseban režim rada tehničke službe kako bi se eventualni iznenadni kvarovi otklanjali u što kraćem roku.

Na vidljivim mestima su postavljena obaveštenja vozačima da pripreme tačan iznos novca za plaćanje putarine koja su, pored srpskog jezika napisana još i na engleskom, nemačkom i turskom.

Učesnici u saobraćaju će putem portala na auto-putevima biti obavešteni o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, stanju na putevima, vremenskim prilikama i drugim neophodnim informacijama.

Od 29. aprila do 30.06. 2016.g. od 07.00 do 16.00 časova, na delu državnog puta drugog B reda sa državnim putem I A reda broj 1 - Batajnica - Ugrinovci -Surčin, obavljaće se radovi na revitalizaciji dela puta od mesta Busije do crkve u Batajnici.