MARTINOVIĆ SNS: Podnećemo krivične prijave protiv lidera opozicije
Foto: Printscreen

Spor oko prebrojavanja glasova

MARTINOVIĆ SNS: Podnećemo krivične prijave protiv lidera opozicije

Politika -

BEOGRAD - Funkcioner SNS Aleksandar Martinović najavio je podnošenje krivičnih prijava protiv lidera opozicije zbog "pokušaja manipulacije izbornim procesom".Kako je rekao, prijave će biti podnete protiv lidera DS, DSS, Dveri i pokreta Dosta je bilo Bojana Pajtića, Sande Rašković Ivić, Boška Obradovića i Saše Radulovića.

"Podnećemo krivične prijave zbog svegaš to su probali da urade, da manipulišu izbornim procesom, da vrše nezapamćeni pritisak na RIK i da se na silu uđe u Narodnu skupštinu", rekao je Martinović.

Martinović, koji nije spominjao lidere koalicije SDS-LDP-LSV, rekao je da je ono što se dešavalo tokom noći između četvrtka i petka i tokom dana nezabeleženo u istoriji moderne demokratije u Srbiji.

"Nezabeleženo je da predsednik jedne političke opcije koja je učestvovala na izborima sa galerije posmatra sednicu RIK, na šta nije imao pravo, ali mu je iz političke kurtoazije to omogućeno, nakon saopštavanja rezultata počne da vređa najpogrdnijim rečima predsednika RIK i direktora Republičkog zavoda za statistiku", rekao je Martinović.

Funkcioner SNS je rekao "da je to je sve samo ne demokratsko i parlamentarno ponašanje".

Martinović je podsetio da zakon nalaže osvajanje pet odsto glasova da bi stranka ušla u parlament.

"To da je cenzus pet posto, to nije izmislio ni Vučić, ni Đurđević, niti bilo ko iz SNS. To je definicija i pojam o izboru narodnih poslanika i u zakonu", rekao je Martinović i zapitao ko je kriv koalciiji DS S - Dveri zbog toga što su, prema do sada obrađenom izbornom materijalu, na 4,99 procenata.

Prema njegovim rečima, svi ovi događaji pokazuju da je Aleksandar Vučić bio u pravu kada je rekao da će se "svi skupiti na jednu gomilu kako bi doveli u pitanje rezultate glasanja", i dodao da najava protesta opozicionih stranaka ne iznenađuje.

"To su ljudi koji su 2000. palili skupštinu, iznosili iz nje umetnička dela, zapalili kompletan izborni materijal, linčovali tadašnjeg generelanog direktora Televizije Beograd", rekao je Martinović.

On je izrazio nadu da će nadležni državni organi očuvati red i mir i uspeti da očuvaju izbornu volju građana, dodajući da Vlada Srbije neće dozvoliti izazivanje nereda.

Na pitanje da li je SNS uvidom u birački materijal otkrila neke nepravilnosti, Martinović je rekao da se još uvek vrši uvid i da je rano o tome govoriti.

"SNS ima principijalan stav i kao što je poštovala odluke PIK-a , poštovaće odluke RIK-a jer sve izborne liste imaju svoje predstavnike", rekao je on.

Upitan o formiranju vlasti u opštini Vračar, Martinović je kazao da ta stranka razgovarati s drugim strankama kako bi formirala vlast u toj beogradskoj opštini, ne precizirajući sa kojomm političkom strankom će o tome voditi pregovore.

(FOTO: Printscreen)

OPOZICIJA OPTUŽUJE: Na izborima u nedelju ukradeno 300.000 glasova

NOVA ŠANSA ZA KOALICIJU ČBČ: Evo kako mogu iznad cenzusa, a da ne osvoje nijedan glas!

KURIR SAZNAJE OVOG IMA SAMO U SRBIJI: DSS-Dveri ispod cenzusa za manje od 1 glasa?!

VIDEO KAKO VAS NIJE SRAMOTA Evo kako je izgledao verbalni napad Dveri na RIK i ko je kome šta rekao

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track