"Jorgandžije" srušile Bajern na "Kalderonu"

Fudbaleri Atletiko Madrida pobedili su večeras na svom terenu Bajern iz Minhena sa 1:0 u prvoj polufinalnoj utakmici Lige šampiona.
Bajern je na početku utakmice imao nešto veći posed lopte, ali su ekipe vodile veliku borbu na sredini terena. Atletiko je poveo iz prve prave šanse, u 11. minutu lepim golom Saula.
 
On je na oko 35 metara od gola uzeo loptu i po desnoj strani krenuo ka golu, predriblao dvojicu igrača, ušao u šesnaesterac, gde je prošao Davida Alabu i levom nogom poslao loptu u dalji ugao.
 
Bajern je već u sledećem minutu imao dobru šansu kada je Arturo Vidal glavom poslao loptu ka golu, ali je u poslednjem trenutku intervenisao Hose Marija Himenes. Nakon toga ponovo je pokušao Vidal, ali je golman Atletika Jan Oblak odbranio.
 
Nemački tim je posle toga pojačao napade, a pokušaj Alabe je u 25. minutu odbranio Oblak. Četiri minuta kasnije Atletiko je bio u dobroj kontri, pokušao je Antoan Grizman, ali je golman Manuel Nojer zaustavio loptu. Do kraja poluvremena ekipe su igrale oštro i borbeno, ali nije bilo ozbiljnijih prilika.
 
Drugo poluvreme počelo je ofanzivnijom igrom Bajerna i dobrim pokušajem Alabe, koji je u 54. minutu snažno šutnuo sa 30 metara, ali je pogodio prečku. Tri minuta kasnije posle kornera glavom je pokušao Martines, ali je Oblak uhvatio loptu. Uglavnom se igralo se na polovini Atletika, ali Bajern, iako je imao veliki posed lopte, nije mogao do gola, ni posle dobre šanse Vidala u 74. minutu, kada je slovenački golman ponovo bio uspešniji.
 
U 75. minutu fudbaleri Atletika su istrčali kontru, kombinovali su Grizman i Fernando Tores, koji se posle driblinga oslobodio čuvara i pogodio stativu. U nastavku akcije pokušao je Koke, ali je Nojer uhvatio loptu.
 
Ekipa Pepa Gvardiole je napadala do kraja utakmice, pokušavali su Daglas Kosta, Benatija i Vidal, ali nisu uspeli da postignu gol, kojim bi mirnije dočekali revanš.
 
Revanš utakmica igraće se 3. maja u Minhenu na "Alijanc areni". 
 
Autor: Beta

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.