Utorak, 26.04.2016.

15:01

Kraj ABA lige?

Regionalna košarkaška liga posle 15 godine mogla bi da prestane da postoji u dosadašnjem formatu i igraće se posle nacionalnih prvenstava.

Izvor: B92, Tanjug

Kraj ABA lige?

Kako navode mediji u regionu, a to je potvrdio i predsednik Košarkaškog saveza Slovenije Matej Erjavec, već su počeli prvi razgovori o formiranju novog takmičenja.

Slovenci su zvanično saopštili da su povukli podršku sadašnjoj ABA ligi, to je pre nekoliko dana uradio KS BiH, a uskoro bi zvanično trebalo i Košarkaški savezi Srbije i Hrvatske, koji ne žele da njihovi nacionalni timovi budu izbačeni iz FIBA takmičenja.

Naravno, sve je još daleko od definitivnog i izgleda da će svi ’mali’ morati da sačekaju konačan rasplet na relaciji FIBA-Evroliga pre nego što svačija sudbina bude poznata.

U međuvremenu, u četvrtak počinje finalna serija plej-ofa ABA lige izmedju Crvene zvezde i Mega Leksa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

22 h

Podeli: