Bobi o Zvezdi, Megi, Radonjiću i Milojeviću, NBA: Živim svoj san

Beta

22. 04. 2016. u 17:25

Utakmice Jadranske lige su mi ovde počinjale oko 12-13 posle podne, pa sam ih taman gledao uz ručak. Jedva čekam finale – kaže centar San Antonija

Боби о Звезди, Меги, Радоњићу и Милојевићу, НБА: Живим свој сан

Boban Marjanović foto: getty images

Srpski košarkaš Boban Marjanović rekao je da je prezadovoljan prvom sezonom u NBA ligi i da u San Antoniju živi svoj san.

- Imam samo reči hvale. Ne samo da sam zadovoljan, nego sam prezadovoljan. Mnogo je bolje nego što sam očekivao. Živim svoj san - rekao je Marjanović za sajt Jadranske lige.

Marjanović je pred početak sezone otišao u NBA ligu, pošto je prethodno uspešno nastupao za Crvenu zvezdu. On je kazao da je gledao mnogo Zvezdinih utakmica tokom sezone i naveo da taj tim igra odlično.

- Sviđa mi se što se vidi da se momci bore. Uzmite samo za primer onu utakmicu protiv Unikahe kada su gubili skoro 20 razlike, ali su se vratili i dobili u gostima. To je stvarno fenomenalno. Gledao sam polufinale protiv Cedevite, bilo je teško, ali se dobro završilo po Zvezdu - kazao je Marjanović.

Pre Crvene zvezde je nastupao u Megi Leks, u kojoj se vratio u formu. Mega i Zvezda će se sastati u finalu Jadranske lige, a Marjanović je naveo da ne zna da li ga je iznenadio uspeh Mege.

- Momci se bore, daju sve od sebe i ostavljaju srce na terenu. Što se kaže, kakav je trener takva je i ekipa. Ulažu mnogo energije, znatno su popravili odbranu. Trener Dejan Milojević radi zaista fantastičan posao sa tim mladim momcima, a i njihova želja da naprave nešto i da napreduju je zaista ogromna - dodao je ovaj 27-godišnji centar.

Kada je reč o Milojeviću, Marjanović je rekao da je njegovo igračko iskustvo tajna uspeha kao trenera.

- On zna kako da postupa sa igračima, pošto je i sam bio vrhunski košarkaš i zna šta igračima odgovara. Ima pravi pristup, uvek je iskren prema igračima, zna da ih posavetuje i tačno zna šta bi trebalo da poprave u svojoj igri. Iskrenost i znanje, to je Dejan Milojević - rekao je Marjanović.

Kako je rekao, i trenera Zvezde Dejana Radonjića pamti samo po dobrom.

- Mnogo je bitno to što ima kontinuitet u Zvezdi i što je izgradio sistem koji mu odgovara. Iz ličnog iskustva mogu da kažem da se zaista dobro radi, a napravljen je jedan odličan ambijent koji se prenosi na igrače. Naravno, njegovo košarkaško znanje se ne dovodi u pitanje - rekao je Marjanović i istakao da je pratio Jadransku ligu tokom sezone i dodao da jedva čeka da počne finalna serija između Zvezde i Mege.

- Utakmice Jadranske lige su mi ovde počinjale oko 12-13 posle podne, pa sam ih taman gledao uz ručak. Liga je zaista bila veoma zanimljiva, a plej-of je bio posebno uzbudljiv. Što se tiče finala, očekujem dobre utakmice i zanimljivu seriju. Ko želi da pobedi moraće baš dosta da se pomuči i jedva čekam da počne - rekao je Marjanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije