Premijer operisao srce, ugrađen trostruki bajpas

Slovački premijer operisan je u Narodnom institutu za kardiovaskularna oboljenja u Bratislavi, operacija je protekla u redu, njegovo stanje je stabilno.

Izvor: B92

Petak, 22.04.2016.

12:56

Premijer operisao srce, ugrađen trostruki bajpas
Foto: Beta, AP

"Predsednik vlade i njegova porodica ne žele da saopštavaju i komentarišu dalje informacije o toku operacije i zdravstvenom stanju", rekao je kratko nakon operacije novinarima portparol Ministarstva zdravlja Tomaš Kuča.

Ni ministar zdravlja Tomaš Druker, ni direktor Instituta Mongi Msoli nisu nakon operacije potvrdili pisanje slovačkih medija da je Ficu urađen trostruki bajpas.

Slovački premijer smešten je u bolnicu 14. aprila pošto mu je pozlilo tokom redovnog jutarnjeg džoginga sa psom, a u bolnicu je došao sam u pratnji obezbeđenja i zadržan je prvo na posmatranju.

Nema zvaničnog objašnjenja kakva operacija je u pitanju i kada će premijer moći da se vrati svojim obavezama.

Naredne sedmice poslanici slovačkog parlamenta glasaće o poverenju novoj Ficovoj vladi široke koalicije njegovog socijaldemokratskog SMER-a, nacionalista Slovačke narodne stranke, liberalnih predstavnika slovačkih Mađara Most-Hid i male stranke desnice Mreža.

Slovački Ustav ne daje rokove koliko dugo premijer može da se ne pojavljuje tako da bi po mišljenju stručnjaka za ustavno pravo premijer preko telefona u teoriji mogao da vodi vladu čitave četiri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: