Petak, 22.04.2016.

07:26

"SAD kupuju zemlju za vojnu bazu u Siriji"

Američka baza će biti treća po redu koja se nalazi na teritoriji pod kontrolom kurdskih pobunjenika, piše “Sputnjik”.

Izvor: Sputnjik

Foto: Thinkstock

Više od 120 hektara zemlje duž turske granice i sirijskog grada Kubani partija „Demokratski savez“ je prodala američkoj vojsci za izgradnju druge vazdušne baze.

Lokalni izvori saopštavaju da su SAD kupile zemlju za trećinu njene vrednosti.

Američka vojska gradi vojnu bazu u selu Sehbet u južnom delu Kubana. Još jedno mesto je kupljeno u selu Harab Išk, 20 kilometara od Sehbeta, za izgradnju helikopterske baze.

To će biti treća po redu američka vojna baza na zemlji pod kontrolom Kurda na severu Sirije nakon vazdušne baze u Sehbetu i u gradu Rmejlanu u provinciji El Hasaka.

Nova vojna baza će se nalaziti samo 21 kilometar od turske granice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

1 d

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: