Četvrtak, 21.04.2016.

21:21

EU: Praznine u razmeni podataka o teroristim

EU je upozorila da još uvek postoje velike praznine u razmeni obaveštajnih podataka o teroristima Islamske države koji se vraćaju u Evropu.

Izvor: Tanjug

EU: Praznine u razmeni podataka o teroristim
Foto: Thinkstock

To je danas saopštio koordinator EU za borbu protiv terorizma Žil de Keršov, prenosi AFP.

On je danas podneo izveštaj ministrima unutrašnjih poslova sastanku u Luksemburgu nakon ponovljenih poziva lidera EU na veću saradnju u borbi protiv džihadista koji se vraćaju iz Sirije i Iraka, navodi AFP .

"Još ima znatnih praznina u vezi sa obezbedjivanjem podataka za Evropol" kada je reč o takozvanim stranim borcima za koje postoji rizik da će se vratiti iz Sirije i Iraka i izvesti napade, navedeno je u izveštaju u koji je AFP imao uvid.

Više od 90 odsto od 2.956 imena stranih boraca koliko sadrži baza podataka Evropola uneto je tokom 2015. i to samo od strane pet zemalja EU, dodao je de Keršov.

On je naveo da to pokazuje značaj pružanja podataka.

Ministri EU su na sastanku u Luksemburgu pozvali na promenu mentaliteta kako bi se poboljšala borba protiv terorizma nakon pariskih napada od prošle godine i briselskih u martu kada su na meti bili metro i aerodrom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

8 h

Podeli: