Svet

Četvrtak, 21.04.2016.

18:55

"EU vs. VB - obostrana korist od članstva"

Članstvo Britanije u Evropskoj uniji je od uzajamne koristi za obe strane, izjavio je predsednik Evropske centralne banke (ECB) Mario Dragi.

Izvor: Tanjug

Foto: Thinkstock

On je dodao da bi potencijalni izlazak Britanije iz EU mogao imati samo ograničen uticaj na oporavak evrozone.

"Učešće Britanije u Evropskoj uniji doživljavamo kao nešto što je od obostrane koristi i nastavićemo da govorimo to i narednih nedelja", rekao je Dragi na konferenciji za novinare u Frankfurtu.

On je upozorio i na mogućnost kolebanja na tržištima uoči i nakon održavanja referenduma o članstvu Britanije u EU, 23. juna.

"Očekujemo nastavak tržišnih kolebanja pre referenduma, ali verovatno i posle referenduma", kazao je Dragi, dodajući da ne želi da spekuliše u pogledu ishoda referenduma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: