Albanci pustili generala Milovana Bojovića, greškom odveden kod Bujanovca

S. J. M.

20. 04. 2016. u 16:58

General Milovan Bojović (80), koji se nalazio u zatvoru u Gnjilanu na Kosmetu, na putu je ka Srbiji. Ovo nam je potvrdio njegov advokata Živojin Jokanović. Kosovska policija odvezla Bojovića u Bujanovac, umesto na Merdare

Албанци пустили генерала Милована Бојовића, грешком одведен код Бујановца
GENERAL Milovan Bojović (80), koji se nalazio u zatvoru u Gnjilanu na Kosmetu, na putu je ka Srbiji. Ovo nam je potvrdio njegov advokata Živojin Jokanović.

Apelacioni sud u Prištini ukinuo je danas presudu suda u Podujevu, kojom je pre 12 dana general osuđen na 30 dana zatvora zbog ilegalnog prelaska administrativne linije između Kosmeta i Centralne Srbije.

- Ukinut mu je i pritvor i pušten je da ide kući. Policija je dobila nalog da Bojovića dovede da prelaza, pretpostavljam Merdare, jer ga tamo čeka ćerka - kazao je Jokanović.
Bojović je lošeg zdravlja, jer već dve godine boluje od demencije, a to su potvrdili i lekari na Kosmetu. Jokanović je ukazivao tamošnjim pravosudnim organima da on zbog toga ne može krivično da odgovara, jer uopšte nije svestan da je počinio neko krivično delo.

Međutim, kako saznajemo, opet je došlo do problema, pošto je kosovska policija, umesto da Bojovića ostavi na prelazu Merdade kako je i saopštila porodici generala, ona ga je odvezla do Bujanovca.

Do nesporazuma je došlo pošto su u upravi zatvora rekli porodici generala da će odvesti Bojovića na Merdare, jer je tamo i uhapšen. U sudskoj odluci, međutim, piše da je zbog ilegalnog prelaska, zbog koga je i uhapšen, on morao da bude vraćen na "najbližu  tačku granice", što je Bujanovac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Vatro Marx

20.04.2016. 19:47

Tako se štite građani Srbije, u srcu svoje domovine u zatvoru general Bojovica. Kao Bojovic ima njih na stotine nevinih koji trunu u zatvoru, a ovamo pričamo,Kosovo je Srbija, Kosovo ne damo nikada nećemo priznati Kosovo. Previšepričamo a malo radimo . Žalosno je što prethodne vlade uprskase nikako inikada nećemo moći da problem Kosova riješimo, ovu bol Kosova nosicenazalost generacije i generacije.

Nina

22.04.2016. 10:22

@mileva - I to bezobrazna i i drska viri zloba iz njihovih očiju najgora policija sa 3 ned kursa .