Capital.ba

“Klasovo” smrznuto voće u marketima “Kaufland Hrvatska”

20.04.2016. / 20:40

kauflandSARAJEVO, Bosanskohercegovačka prehrambena industrija “Klas” Sarajevo ušla je u tržni lanac “Kaufland Hrvatska” svojim najnovijim brendom smrznuto voće.

Tako se maline, kupine, višnje, jagode, šumske kupine i borovnice u pakovanju od 350 grama nalaze u prodaji u svih 32 trgovine “Kauflanda” u Hrvatskoj.

“‘Klasovo’ visokokvalitetno smrznuto voće pronašlo je, bez većih poteškoća, put do prodajne police u ‘Kauflandu Hrvatska’. Napominjem da su se naše maline do sada izvozile pretežno kao poluproizvod na visokozahtjevna tržišta Japana, Francuske, Njemačke i Turske. Sada je ovaj 100 odsto bh. brend sa bh. plantaža, industrijskom preradom u ‘Klasovim’ postrojenjima, s ambalažom bh. dobavljača i našim dizajnom ušao u jedan od najvećih tržnih lanaca u Evropi”, rekao je Muamer Valjevčić, brend menadžer Odjela izvoza u kompaniji “Klas” Sarajevo.

Dodao je da saradnja na ovome neće stati, jer su u “Kauflandu” zainteresovani za proširenje izvoza i na ostale zemlje u kojima su prisutni. Naglasio je da je ovo primjer kako se prehrambena industrija može razvijati, od primarne proizvodnje koja ima podršku velikih sistema kakav je njihov, preko prerade, a zatim i plasmana jakih brendova na domaće i inostrano tržište. Nezavisne novine

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!