Pistorijusu kazna u junu

Kazna južnoafričkom paraolimpijcu Oskaru Pistorijusu za ubistvo svoje devojke Rive Stenkamp biće izrečena u junu, saopšteno je danas na sudu u Pretoriji.

Ročište će biti održano od 13. do 17. juna, a prema zakonu Južne Afrike Pistorijusu preti minimalna kazna od 15 godina zatvora.

Pistorijus je 14. februara 2013. ubio Rivu Stenkamp vatrenim oružjem kroz zatvorena vrata kupatila, kako je rekao, jer je mislio da je provalnik. On je prvo bio osuđen za ubistvo iz nehata i dobio je petogodišnju zatvorsku kaznu, ali je Apelacioni sud Južne Afrike preinačio tu presudu i osudio ga za ubistvo.

Ustavni sud odbacio je žalbu atletičara na presudu za ubistvo.

Autor: Beta

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).