Vulin: Na siromašnima se ne može i ne sme štedeti

Beta

17. 04. 2016. u 12:48

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije Aleksandar Vulin rekao je da se na najsiromašnijima ne može i ne sme štedeti

Вулин: На сиромашнима се не може и не сме штедети

Aleksandar Vulin

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije Aleksandar Vulin rekao je danas da se na najsiromašnijima ne može i ne sme štedeti.

On je na otvaranju novog objekta za dnevni boravak starih u Smederevu rekao da se politika jednoga društva meri prema tome kako se odnosi prema svojim najslabijima, a ne kako se odnosi prema najjačima.

"Dom za smeštaj i boravak starih lica u Smederevu jedan je od najlepših u Srbiji, a novi deo za dnevni boravak štićenika je dragulj ovog objekta, istakao je Vulin.

Vulin je istakao da će Ministarstvo, na čijem je on čelu i dalje izdvajati za nove sadržaje, geronto domaćice, za dnevne boravke za decu ometenu u razvoju, za stare osobe, za sve ono što lokalna samouprava smatra potrebnim.

"Svi kojima je potrebna pomoć, u Vladi Srbije imaju saveznike, kao i u lokalnoj samoupravi", poručio je Aleksandar Vulin.

Za unapređenje smeštaja i boravka korisnika, ministarstvo je 2015. Domu za smeštaj starih u Smederevu dalo ukupno 8,7 miliona dinara, od čega šest miliona za opremanje i 2,7 miliona dinara za nabavku i ugradnju lifta koji je instaliran pre petnaestak dana.

U 2014. godini Ministarstvo je za opremanje vešeraja novim profesionalnim mašinama obezbedilo 2,8 miliona dinara.

Ministar Vulin je posetio sve te objekte i razgovarao sa štićenicima o njihovim utiscima o smeštaju i osoblju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

zaliv.co

18.04.2016. 15:16

Od kad ste vi i SNS kompanija na vlasti mnogim nepokretnim i starim licima je ukinuta pomoc na kucnu negu iako ti ljudi nisu ozdravili nit im je bolje...a o cemu ti ovde pricas meni nije UOPSTE jasno