"Skener 2": Uhapšeno 49 osoba 1Foto: www.mc.rs

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je u akciji „Skener 2“ širom Srbije uhapšeno 49 osoba, zbog korupcije i zloupotrebe položaja, dok se za dve osobe i dalje traga. Oni su osumnjičeni da su oštetili budžet za oko 7,6 miliona evra, a među privedenima su zaposleni u poreskoj upravi, javnim preduzećima, lokalnim samoupravama i 12 saobraćajnih policajaca.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }A:link { }

Stefanović je rekao da je protiv 25 osoba policija podnela krivične prijave u redovnom postupku. Sva ova lica su od 2007. godine do danas počinili više krivičnih dela i oštetili budžet Srbije, AP, više privrednih subjekata i fizičkih lica u iznosu od oko 7,6 miliona evra, rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, među uhapšenima se u više gradova Srbije nalaze rukovodioci zaposleni u Ministarstvu finansija, Poreskoj upravi, nekadašnjem Ministarstvu zaštite životne sredine i prostornog planiranja. Među uhapšenima su i funkcioneri lokalnih samouprava, javnih preduzeća, Puteva Srbije, ali i zaposleni u EPS, Poštama Srbije, ElektroKosmetu, kao i 12 saobraćajnih policajaca.

Ovo je još jedan pokazatelj da policija neće stati u obavljanju ovog posla zajedno sa nadležnim tužilaštvima, i pokazaćemo da Srbija može da bude potpuno ozbiljna, poštena i pravična zemlja, rekao je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari