Srbija

Petak, 15.04.2016.

08:26

Viz er se širi: Niš - Dortmund za 3.000 RSD

Niskobudžetna aviokompanija Viz er uvešće od 20. avgusta i treću liniju sa aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu do Dortmunda u Nemačkoj.

Izvor: Beta

Viz er se širi: Niš - Dortmund za 3.000 RSD
Foto: Viz er

Kako je najavljeno, Viz er će između Niša i Dortmunda leteti tri puta nedeljno - utorkom, četvrtkom i subotom.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić je na konferenciji za novinare rekao da je veliko interesovanje za letove na toj liniji i da su prve karte prodate po ceni od 2.899 dinara u jednom smeru, odnosno za tek šestinu cene karte na relaciji Beograd-Dortmund.

Perišić je rekao da je kompanija Viz er odabrala Dortmund kao novu destinaciju do koja će leteti sa niškog aerodroma jer se procenjuje da u okolini tog grada živi oko 10 miliona potencijalni putnika.

"Očekujemo da će popunjenost aviona do Dortmunda biti još i veća nego do Bazela i Malmea, mada su i na ovim linijama avioni stalno popunjeni preko 90 odsto", rekao je Perišić.

Prema njegovim rečima, posle uvođenja nove redovne linije izvesno je da će aerodrom "Konstantin Veliki" ove godine imati više od 100.000 putnika.

Viz er je počeo da leti sa aerodroma u Nišu juna 2015. i sa novom linijom od Niša do Dortmunda je uvećao svoju ponudu sa tog i beogradskog aerodroma na 14 linija do šest zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

6 h

Svet

Rusija se okrenula Kini, ali uzalud

Ruski Gasprom mogao bi da se suoči s dugim periodom lošeg poslovanja, dok pokušava domaćim tržištem i izvozom u Kinu da popuni prazninu nastalu evropskim bojkotom.

20:22

13.5.2024.

1 d

Podeli: