"Od 70 do 80 napada SAD na ID u Avganistanu"

SAD su izvršile između 70 i 80 vazdušnih napada na položaje ID u Avganistanu u prethodna tri meseca, kaže portparol vojske SAD brigadni general Čarls Klivland.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.04.2016.

21:23

Foto: Thinkstock

On je istakao da su vazdušnim napadima SAD smanjeni kapaciteti te grupe u Avganistanu, gde borci lojalni Islamskoj državi pokušavaju da izazovu avganistanske talibane u zemlji, prenosi Rojters.

Klivland je rekao da je između 70 i 80 vazdušnih napada izvedeno u istočnoj avagnistanskoj provinciji Nangarhar od januara do kraja marta tekuće godine.

Američka vojska je ranije saopštila da je u Avganistanu prisutno između 1.000 i 3.000 pripadnika Islamske države.

Klivland smatra da se taj broj sada verovatno smanjio jer je, kako tvrdi, Islamska država kontrolisala između šest i osam okruga pre nekoliko meseci dok sada kontrosliše između dva i tri okruga.

Portparol američke vojske dodao je da je između 100 i 300 pripadnika Al Kaide prisutno u Avganistanu.

Pre januara 2016. godine, američka vojska mogla je da izvrši napade na položaje Islamske države u Avganistanu samo pod određenim uslovima, kao što je zaštita vojnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: