Četvrtak, 14.04.2016.

16:59

Putin: Razmatramo mogućnost razmene za Savčenkovu

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da njegova zemlja i Ukrajina razmatraju mogućnost razmene za ukrajinskog pilota Nadeždu Savčenko.

Izvor: Beta

Putin: Razmatramo mogućnost razmene za Savčenkovu
Foto: Getty Images

Ona izdržava zatvorsku kaznu u Rusiji.

Nadežda Savčenko je osuđena u martu na 22 godine zatvora zbog umešanosti u ubistvo dvojice ruskih novinara tokom borbe pobunjenika i snaga ukrajinske vlade na istoku Ukrajine.

Putin je rekao novinarima, nakon Direktne linije, planiranog programa u kojem mu građani iz cele Rusije postavljaju pitanja, da je Rusija u kontaktu s Ukrajinom, kojoj je poznat stav Moskve, upozoravajući da se ne "žuri" s tim pitanjem.

Savčenkova je odbacila sve navode optužnice, kao i samu presudu, i zahteva da bude vraćena u Ukrajinu.

Ona je ponovo 6. aprila počela štrajk glađu i žeđu, dan pošto je počela izdržavanje zatvorske kazne zbog saučesništva u ubistvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: