Generalštab u oblaku prašine

R. Dr.

13. 04. 2016. u 21:00

Uklonjen deo fasade sa zgrade u centru Beograda, oštećene u NATO bombardovanju. Uklanjanje načete betonske konstrukcije i fasade trajaće do polovine maja

Генералштаб у облаку прашине

RADNICI preduzeća "Elita kop" uklonili su danas veliki deo fasade sa zgrade nekadašnjeg Generalštaba u Beogradu. Rušenje velikog dela betona napravilo je oblak šuta i prašine koji je na trenutak zapretio i da zaustavi saobraćaj na uglu ulica Kneza Miloša i Nemanjine.

Uklanjanje načete betonske konstrukcije i fasade trajaće do polovine maja. Do tada će biti potpuno srušeni svi nestabilni delovi zgrade stradale u bombardovanju 1999. godine. Plan građevinaca je da dopru do zdrave konstrukcije i da objekat pripreme za buduće radove.

- Radovi na rušenju dela Generalštaba odvijaju se po planu i građani ne treba da brinu o sigurnosti - navode u Ministarstvu odbrane i podsećaju da su zeleno svetlo za radove dali i statičari, koji su potpisali da je objekat stabilan i da u njemu mogu da se kreću radnici. Svaki "oljušteni" sloj uništene fasade, bez obzira na to, prati učvršćivanje i montaža skela za nastavak posla.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Dumar

13.04.2016. 23:49

Kako da ne brinemo, rusi se autenticni spomenik divljackog bombardovanja nase zemlje. Kao da neko hoce da uklanjanjem, navuce veo zaborava na to vreme.

Dicpre

14.04.2016. 05:29

A sta jel treba da ostavimo tako da stoji da nam ruzi nas prelepi grad? Sto se mene tice nek sruse sve. Uklanjanje rusevine ne moze da izbirse nasa secanja i osecanja koja ce zauvek ostati prisutna u nama.

Beogradjanka

14.04.2016. 19:52

Ukloniti , nego šta. Gde sme u centru grada da stoji svedočanstvo najbrutalnijeg bombardovanja jedne tada suverene zemlje od strane otan-a , našeg sadašnjeg pokrovitelja i gazde-vlasnika naših života i nepokretnosti&pokretnosti. p.s. ko ne raspozna cinizam i ironiju bolje da ovo nije ni pročitao.

Giuseppe Boscaro

28.12.2016. 16:23

@Beogradjanka - Hvala Vam na vasem komentaru, sa kojim se slazem u potpunosti :-(#neverforget Giuseppe Boscaro