Mateus za “Novosti”: Bjekovićev jedini interes je Partizan

N.Iljukić

13. 04. 2016. u 21:05

Izbor na poziciju predsednika bila bi kruna njegove karijere i označio bi povratak Partizana na put uspeha. On je tu da podrži svakog igrača i trenera, da porazgovara sa svakim zaposlenim, kaže Mateus

Матеус за “Новости”: Бјековићев једини интерес је Партизан

Lotar Mateus i Nenad Bjekovic

LOTAR Mateus za Nenada Bjekovića. Nekadašnji trener Partizana, koji je 27. avgusta 2003. u Njukaslu uveo crno-bele prvi put u Ligu šampiona, juče je, za "Novosti", govorio o burnoj predizbornoj kampanji u Humskoj 1. U njoj, bez imalo dvoumljenja, podržava svog nekadašnjeg sportskog direktora Nenada Bjekovića.

o Kako komentarišete mogućnost da Nenad Bjeković postane predsednik kluba?

- Pratim konstantno dešavanja u Partizanu. Beograd i Partizan su u mom srcu i uvek imam sve informacije o klubu kroz medije i preko prijatelja. Ubeđen sam da Partizanu nedostaje osoba koja oseća klub, koja je provela određeni period u njemu, neko ko je iz sportske priče i neko ko živi za klub. Zato mislim da je Nenad Bjeković pravo rešenje za Partizan. Svi drugi koji se preporučuju, to hoće da urade iz interesa, a vrlo dobro znam da je jedini Bjekovićev interes, u stvari, Partizan.

o Pominje se da vas Bjeković želi na mestu sportskog direktora u Partizanu.

- Želim da pričam pre svega o Bjekoviću. Izbor na poziciju predsednika bila bi kruna njegove karijere i označio bi povratak Partizana na put uspeha. On je tu da podrži svakog igrača i trenera, da porazgovara sa svakim zaposlenim. Da prokomentariše bilo koji detalj i sa običnim navijačem zato što svi oni u njemu vide klub.

o Kakva su vam sećanja na 2003. i Ligu šampiona s Partizanom?

- Predivna i nezaboravna. Partizan s Bjekovićem ponovo može da uspostavi sistem koji obezbeđuje povratak na najveću evropsku scenu. Klub i navijači to zaslužuju - zaključuje Mateus, kojeg smo pronašli na aerodrom u Minhenu, na proputovanju iz Budimpešte

SRBIJA ZASLUŽUJE NAJBOLjE

NA pitanje o posrtanju Partizana i srpske fudbalske reprezentacije, slavni Nemac je jasan:

- Partizan, kao i srpska reprezentacija jednostavno moraju da budu na svakom velikom takmičenju. Srbija je rasadnik talenata koje treba samo dobro i pažljivo usmeriti i uspeh je zagarantovan. Partizan i Srbija zaslužuju mnogo više.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Gruja

13.04.2016. 22:03

Bjeković je dete FK PARTIZAN. Mnogo je uradio za svoj klub, i poznaje probleme kluba. Jaka, moralna ličnost treba doći na čelo kluba.

filip must play

14.04.2016. 00:04

@Gruja - Sa Duricem i Nedicem pored njega, tesko da moze bilo sta da uradi!!!

viktor

14.04.2016. 06:36

@Gruja - Podrska za Bjekovica i mislim da je pravo vreme za njegov povratak.

Муња

14.04.2016. 13:16

@Gruja - И што је такође важно - Бјековић је чистокрвни звездаш од рођења!

juga

13.04.2016. 23:04

Cenio sam Curkovica do juce a posle odluke da se odlozi izborna skupstina koju su zakazali on i njegovi kompanjoni,a sluteci svoj poraz,vidim da je on samo profiter na grbaci partizana.Ali promene ce biti odlagao neodlagao,sve je u vecem glibu.ziveo BJEKOVIC,ZIVEO nam PARTIZAN.

Voja

14.04.2016. 00:05

@juga - Koliko ti ne znas nista.Hoces da ti Novak Nedic sastavlja tim.To sto si rekao za Curkovica,upravo takav je Bjekovic.A ko je Curkovic,najbolji pokazatelj je da je predsednik vlade Francuske u poseti Srbiji prvo dosao kod njega,pa kod Vucica.Smeta ti Curkovic sto onim kriminalcima sa Juga ne da novac,pa ga zato gadjaju jajima.

31

14.04.2016. 14:25

Kad već daju astronomske plate za mesto direktora onda bolje neka dovedu Mateusa čovek koji ima ugled. Nije isto kad pošalkeš Alberta Nađa na pregovore i Lotara Mateusa.