Sreda, 13.04.2016.

19:25

Benzema zbog ‘ponašanja’ ne ide na EURO!

Napadač Reala Karim Benzema neće igrati za Francusku na Evropskom prvenstvu u domovini, odlučila je Fudbalska federacija Francuske.

Izvor: JT

Benzema zbog ‘ponašanja’ ne ide na EURO!
Getty Images

Benzema je trenutno pod istragom zbog optužbi da je umešan u ucenjivanje saigrača iz reprezentacije Matjea Valbuene.

Upravo zbog toga, Benzema je od decembra suspendovan iz nacionalnog tima, a sada je Fudbalska federacija objavila da neće biti u konkurenciji za EURO.

Benzema, koji negira optužbe, istakao je da mu je žao zbog takve odluke, kako zbog sebe, tako i onih koji ga podržavaju.

Prošlog meseca, ukinute su određene pravne zabrane, pa je 28-godišnjem fudbaleru dato zeleno svetlo da kontaktira Valbuenu. Mnogi su pomislili da to znači da bi mogao da se vrati u reprezentaciju, ali se to očigledno, za sada, neće desiti.

Fudbalska federacija Francuske, koja je imala uvid u spise sa saslušanja, objavila je da je pri donošenju odluke u obzir uzeta mogućnost fudbalera da porade na jedinstvu, kao i da su igre na terenu važne, ali ne od presudnog značaja.

Predsednik Federacije Noel le Gre i selektor Francuske Didije Dešan su bili ti koji su odlučili da se Benzema definitivno ne nađe u timu.

Benzema je putem videa na svojoj Fejsbuk stranici molio one koje odlučuju da ga vrate u reprezentaciju, ali to očigledno nije urodilo plodom. Pre same odluke, francuski fudbaler je napisao: “Šta god da se desi… Jednom plav, uvek plav”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: