BiH

Han: BiH mora postati članica Evropske unije

Han: BiH mora postati članica Evropske unije
Han: BiH mora postati članica Evropske unije

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina je centar i srce zapadnog Balkana, a zapadni Balkan je dio Evropske unije i jasno je i očigledno da Bosna i Hercegovina mora postati punopravna članica Evropske unije, izjavio je evropski komesar Johanes Han.

On je večeras na manifestaciji „Večernjakov pečat“, koja se održava u Mostaru, dobio nagradu za podršku BiH na evropskom putu. Naglasio je kako nagrada izražava odlučnost i veliku posvećenost Evropske unije, kao i njega te njegova tima da podrže Bosnu i Hercegovinu na putu ka Evropi.

Bili smo vrlo uspješni prošle godine i mnogo toga je urađeno. Ostalo je još nekoliko stvari koje je potrebno riješiti ove godine. Potrebne su nam odluke, teške odluke koje su na liderstvu ove zemlje. Ovo je ključno i može se postići”, kazao je Han tokom obraćanja prilikom snimljene predaje Večernjakovog pečata.

On je poručio da će uvijek biti posvećeni Bosni i Hercegovini.

Uvjeravam vas da ćemo uvijek biti ovako odlučni i posvećeni Bosni i Hercegovini i njezinim evropskim težnjama”, poručio je Han kome je nagrada uručena prije večerašnje manifestacije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije