Sertić: Novi menadžment u RTB Bor za izlazak iz krize

FoNet

09. 04. 2016. u 11:23

Ministar privrede u tehničkoj Vladi srbije, Željko Sertić, izjavio je da će "u RTB Bor biti napravljena nova menadžment opcija

Сертић: Нови менаџмент у РТБ Бор за излазак из кризе

RTB Bor

Ministar privrede u tehničkoj Vladi srbije, Željko Sertić, izjavio je danas da će "u RTB Bor biti napravljena nova menadžment opcija koja će biti deo menadžmenta iz međunarodnih okvira i deo manedžmenta našeg i postojećeg, kojim ćemo napraviti mogućnost da zajedno sa MMF i stučnim konsultantima kreiramo program izlaska iz krize".
 

Kako je rekao Sertić, gostujući na TV Pink, kompletan materijal će biti završen u naredne dve, tri nedelje, a potom će biti donete određene odluke.

"Nama je važno da do 28. - 29. maja sve procedure završimo kako bismo zaštitili RTB Bor posle izlaska svih 11 preduzeća u maju mesecu iz procesa restrukturiranja", rekao je Sertić.

Time će se, prema njegovim rečima, postići ne samo da RTB Bor i četiri hiljade radnika nastave da rade i stvaraju, već ćemo po prvi put imati čistu ekonomsku sliku u državi u kojoj neće biti zaštićenih preduzeća.

Dodao je i da će morati da se preduzmu i određene racionalizacije u tom preduzeću, koje će biti veoma pažljivo vođenje u smislu strukture onog što mora da se menja i tehnoloških procesa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

c

09.04.2016. 15:18

"оне усијане главе које мисле да су много јаке" и које би да Србију да врате у прошлост – било из времена пљачкашке приватизације или увођења у сукоб са свима. Шта прича овај човек? Послао бих ја овог у Канаду да на линији заради своју прву плату. Побегао бих после два сата рада.

Lale

09.04.2016. 15:29

A rasprodajete oranice po Vojvodini.I oranice su nacionalno blago ove države!Sramota!

Obican gradjanin

10.04.2016. 00:26

Iskreno se nadam, da ovaj covek vise nece biti nikakav "faktor" u buducoj vlasti, inace, unistice jos ovo malo preostalih srpskih preduzeca..Mnoga je oterao u stecaj u poslednjih nekoliko meseci..Da li je to uloga ministra privrede..?BIP je najbolji primer..Dovoljno je pogledati Berzu.. Skoro svakog dana se obustavlja privremeno ili trajno trgovanje, sa obrazlozenjem, ne citiram, radi "zastite" akcionara u firmama u kojima je pokrenut stecaj..Ima li vece ironije..