Četvrtak, 07.04.2016.

13:46

Tahiri: Nema ZSO dok Kosovo ne dobije pozivni broj

Kosovska ministarka bez portfelja Edita Tahiri kaže da zajednica srpskih opština neće nastati pre nego što Kosovo dobije pozivni telefonski broj, piše Zeri.

Izvor: Beta

Tahiri: Nema ZSO dok Kosovo ne dobije pozivni broj
Beta

Prema rečima Edite Tahiri, proces formiranja ZSO je u fazi u kojoj nacrt statuta treba da bude izrađen u skladu s odlukom ustavnog suda.

"Izrada nacrta statuta još nije počela. Postupak bi trebalo da bude stavljen sa strane dok se ne reši pitanje telefonskog pozivnog broja. Taj sporazum, koji je Srbija prekršila, predviđao je da ceo proces oko pozivnog broja bude realizovan do prvog marta", navela je Edita Tahiri.

Ona je istakla da je Priština ,za razliku od Beograda, ispunila sve svoje obaveze i dodala da je EU posvećena tome da radi sa srpskom stranom kako bi se problem rešio.

Edita Tahiri je dodala da će prvi naredni sastanak premijera Kosova i Srbije biti održan nakon izbora, koji su raspisani za 24. april.

Sporazum o formiranju ZSO deo je Briselskog sporazuma, koji su premijeri Srbije i Kosova potpisali u aprilu 2013. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: