Capital.ba

Štrajk protiv smanjenja penzija u Grčkoj

07.04.2016. / 8:30

grckaATINA, Grčki aerodromi zatvoreni su danas za međunarodne i domaće letove zbog štrajka protiv smanjenja penzija, koji je organizovao sindikat radnika javnog sektora, javljaju lokalni mediji.

Konfederacija grčkih radnika u administraciji /ADEDI/ saopštila je početkom sedmice da će 24-časovni štrajk biti održan 7. aprila protiv socijalnih rezova u zemlji. Federacija sindikata radnika grčke civilne avijacije pridružila se štrajku.

Kako javlja veb-sajt “Grik Vorija”, otkazani su svi letovi na grčkim aerodromima, osim u hitnim slučajevima ili ako je riječ o letovima Vladinih ili vojnih letjelica.

Na sajtu se navodi da se štrajku pridružio veliki broj radnika javnog sektora, među njima prosvjetni radnici, ljekari, inženjeri i advokati.

Međunarodni povjerioci potpisali su sporazum sa Atinom sredinom 2015. godine čime je odobren treći paket pomoći Grčkoj od 98 milijardi dolara u zamjenu za reforme u cilju štednje, kao što su smanjenja penzija i povećanja poreza, podsjeća “Sputnjik”. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!