Sreda, 06.04.2016.

12:39

Izetbegović: Nikada nas Beograd neće učiti redu

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da će se verovatno u Mostaru susresti sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem.

Izvor: Tanjug

Izetbegović: Nikada nas Beograd neće učiti redu
Tanjug

Ipak, dodao je da BiH nikada neće dopustiti da je Beograd uči redu.

"Ne znam da li ću se videti s Vučićem, ali verovatno hoću. Neke posebne teme nismo pripremili. Uvek je dobrodošao iskren razgovor. Susedi smo, živimo skupa, oslonjeni jedni na druge. Bolje imati dobre odnose, bazirane na uvažavanju, nego prepirke", kazao je Izetbegović, preneli su bosanski mediji.

Upitan da li je to šansa da se "ispeglaju" odnosi BiH i Srbije, Izetbegović je rekao:

"BiH nikada neće prećutati, niti pustiti da je uče redu, naročito iz Beograda nakon svega što je odande došlo. Ovo je prilika da razgovaramo o svemu i otvoreni smo za susrete."

Beogradska "Politika" je, pzivajući se na izvore iz Vlade Srbije, objavila da će se premijer Vučić 12. aprila na privrednom skupu u Mostaru sastati s Izetbegovićem.

Kako je navedeno, Vučić i Izetbegović razgovaraće o svim otvorenim pitanjima jer, kako ističu isti izvori, "nema prostora za nove sukobe".

Izetbegović je to rekao novinarima nakon što je položio cveće na Spomen-obeležje, povodom 6. aprila, Dana grada Sarajeva.

"Danas je dan za proslavu kada se dokazalo da je ovo grad hrabrih, dobrih i talentovanih ljudi", rekao je Izetbegović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: