Pajtić: Niko mi nije tražio izvinjenje

D. M.

31. 03. 2016. u 21:23

Lider demokrata Bojan Pajtić o izjavi u kojoj je Slovake nazvao četnicima: Govorio sam 12 minuta, a emitovano je samo 20 sekundi, tvrdi šef Demokratske stranke

Пајтић: Нико ми није тражио извињење

NIKAKAV zahtev za izvinjenje nisam primio - kaže za "Novosti" lider demokrata Bojan Pajtić, dan pošto su slovačka ambasada u Srbiji i Udruženje Slovaci oštro reagovali na njegovu izjavu datu na predizbornom skupu DS u selu Padina, u opštini Kovačica.

Predstavništvo Slovačke u Beogradu zatražilo je u sredu Pajtićevo javno izvinjenje, jer je pripadnike slovačke nacionalne manjine nazvao četnicima, zato što su postali članovi SNS:

- Prvi put, 70 godina posle Drugog svetskog rata, vidimo slovačke četnike. U Šumadiji je i bilo četnika, ali ovde nikada. Sada imate Slovake, koji ulaze u srpsku etničku stranku, što je potpuno perverzno. Ne može se objasniti ničim racionalnim, osim golim interesom - čuje se na snimku Pajtićevog govora na skupu demokrata.

Lider DS, međutim, za "Novosti" ističe da se u pojedinim medijima "pojavila brutalna laž da je rekao da su svi Slovaci četnici", kao i da je to izvučeno kao zaključak iz 20 sekundi, koje su istrgnute iz konteksta i isečene iz dvanaestominutnog govora:

- Snimak je na internetu, i svako može da proveri kolika je laž u pitanju. Moja izjava je bila data u kontekstu učlanjivanja u stranku koju je osnovao Tomislav Nikolić, deklarisani četnički vojvoda.

Na pitanje šta sada ima da poruči Slovacima u Srbiji, Pajtić kaže da je malo ko uradio toliko za slovačku zajednicu u Vojvodini, koliko je uradio on.

Peter Susko, zamenik slovačkog ambasadora u Beogradu, kaže za "Novosti" da ni Pajtić niti bilo ko iz DS nije kontaktirao sa njima i da nikakvo izvinjenje ni reakciju iz ove stranke nisu dobili.


PROTEST ISPRED BANOVINE

Članovi i simpatizeri stranke "Slovaci napred" okupili su se danas ispred zgrade pokrajinske vlade u Novom Sadu, gde su osudili Pajtićev govor mržnje i zatražili njegovo izvinjenje. Predsednik stranke Pavel Surovi upitao je lidera DS da li je njegov cilj bio da zavadi Slovake, deleći ih na demokrate i četnike. Miroslav Vrna, potpredsednik ove stranke, kazao je da je posle pomenutih Pajtićevih izjava u više navrata doživeo neprijatnosti u Kisaču, gde živi, pokazujući fotografije na kojima se vidi da mu je u dvorište ubačen pun džak mrtvih mačaka i da mu je otrovan pas. (Đ. O.)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Jano

01.04.2016. 16:27

Pa i da je mislio na Slovake koji su u SNS, ne moze ih porediti sa cetnicima, posto SNS nije stranka cetnika, i nema pravo da Slovake naziva preverznjacima ako su clanovi stranke koja nije njegova. To je cist fasizam po principu ko nije sa nama protiv nas je.

Redhabilitovao ih pa ih osuđuje

01.04.2016. 20:38

Šta se to dešava sa Pajtićem!? Od kud Pajtiću pravo da četnioke prikazuje u negativnopm svetlu, kada je njegova stranka zakjonski izjednačila četnike i partizane i pretvorila ih u antifašiste!? Sram te biloPajtiću iza to iztjednačavanje i za sadašn je odricanje od četnika!