• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ilija Jurić više nije slobodan za silovanje Srba

Izvor SRNA

Apelaciono veće Suda BiH ukinulo je prvostepenu presudu kojom je Ilija Jurić oslobođen optužbe za ratni zločin protiv civilnog srpskog stanovništva u Odžaku, te odredilo održavanje obnovljenog pretresa.

Veće je ovim uvažilo žalbu Tužilaštva BiH na prvostepenu presudu zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

Odgovor na žalbu dostavio je branilac Jurića, sa predlogom da bude odbijena kao neosnovana, saopšteno je iz Suda BiH.

Apelaciono veće 2. marta održalo je sednicu na kojoj su Tužilaštvo BiH i branilac optuženog ostali u celosti kod navoda iz pisano podnesenih žalbi.

Nakon što je ispitalo pobijanu presudu u granicama žalbenih navoda, Apelaciono veće je donelo odluku o ukidanje prvostepene presude.

Tužilaštvo BiH tereti državljanina BiH i Hrvatske, Iliju Jurića, da je u noći između 4. i 5. juna 1992. godine sa drugim pripadnicima HVO-a u mestu Posavska Mahala silovao i seksualno zlostavljao žrtvu srpske nacionalnosti, što je za posledicu imalo nanošenje fizičkih i psihičkih povreda.

U optužnici se navodi da je Jurić, u drugoj polovini jula 1992. godine, zajedno sa drugim vojnicima presreo dve žrtve koje su sa decom išle u posetu muževima zatvorenim u Osnovnoj školi u Odžaku i namerno im naneo psihičku i fizičku bol.


Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image