Najnovije vesti
Vesti Hronika
Čanak oslobođen optužbi za prebijanje Lešanovića

Čanak oslobođen optužbi za prebijanje Lešanovića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak oslobođen je danas otpužbi za prebijanje Pavla Lešanovića ispred kafane „Tako je suđeno“ u septembru 2012. godine.

Nenad Čanak
Nenad Čanak
Nenad Čanak
Nenad Čanak

Osnovni sud u Novom Sadu doneo je oslobađajuću presudu, a tužilaštvo nije uspelo da dokaže da je Čanak kriv za nanošenje lakih telesnih povreda i ugrožavanje bezbednosti.

U završnoj reči na ročištu održanom prošle nedelje tužilaštvo je zatražilo da Čanak bude kažnjen sa osam meseci zatvora na dve godine uslovno jer je „svedočenjem, dokazima i veštačenjem utvrđeno da je učinio krivična dela za koja se tereti“. Odbrana je zatražila njegovo oslobađanje.

Tužilaštvo je na početku suđenja lidera LSV teretilo da je pretukao Pavla Lešanovića ispred kafane "Tako je suđeno", a optužnica je kasnije promenjena, pa se Čanak nije teretio za nasilničko ponašanje, već za nanošenje lakih telesnih povreda i ugrožavanje bezbednosti.

Na ovu presudu tužilaštvo ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu u Novom Sadu, jer je tražilo da Čanak bude proglašen krivim i uslovno osuđen na zatvorsku kaznu.

Izricanju presude Čanak nije prisustvovao.