NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

Stariji vodnik se ubio na dužnosti, pre samoubistva se šalio sa kolegama

Lj. Trifunović

29. 03. 2016. u 16:16

U zaječarskoj kasarni "Nikola Pašić" Saša Nikolov (33) pucao sebi u glavu iz službenog pištolja. Zasad niko ne može ni da nasluti motiv

Старији водник се убио на дужности, пре самоубиства се шалио са колегама

Kasarna u Zaječaru

STARIJI vodnik prve klase Saša Nikolov (33), iz Dimitrovgrada, izvršio je juče samoubistvo hicem iz službenog oružja u kasarni "Nikola Pašić" u Zaječaru.

Prema prvim informacijama, Nikolov je sebi presudio u službenim prostorijama u kasarni oko 14 časova, a njegovo telo su pronašli vojnici. Niko od nadležnih, međutim, nije želeo da razgovara sa medijima, kojima je bilo zabranjeno i fotografisanje.

- U trenutku kada je presudio sebi, vodnik Nikolov je bio sam u kancelariji - saznajemo od izvora bliskih istrazi. - Mašio se službenog pištolja i ubio se pucavši sebi u glavu.

Vojnici su čuli pucanj i utrčali u kancelariju. Tu su zatekli telo vodnika Nikolova. Ležao je preko stola, dok mu je iz rane na glavi tekla krv. Odmah su pozvali policiju, čije su patrole ubrzo stigle na lice mesta.

- Profesionalni vojnik je, pre samoubistva, sedeo za stolom - dodaje naš sagovornik. - Kako je ustanovljeno, od zadobijenih povreda preminuo je na licu mesta. Lekari, koji su ubrzo stigli, samo su mogli da konstatuju smrt.

U razgovoru sa prijateljima Nikolova, istražni organi su čuli da vodnik nije delovao uznemireno.

- Svedoci su nam kazali da je Nikolov redovno, kao i svakog dana, obavio svoje uobičajene dužnosti. Čak se i šalio sa kolegama. Ništa nije upućivalo na to da će da presudi sebi - nastavlja naš sagovornik.

Uz policiju, na lice mesta ubrzo su stigli i predstavnici Višeg tužilaštva u zaječaru i Vojne policije.

BIO JE DOBAR DRUG...

U DIMITROVGRADSKOM selu Željuša, koga neki nazivaju i predgrađem ove varošice, sa nevericom su primili vest o samoubistvu starijeg vodnika Saše Nikolova (33).

- Zaista ne verujem da se ovo dogodilo. Pre nešto više od mesec dana su sa ocem sređivali stan u Dimitrovgradu, video sam ga bio je odlično raspoložen i prisetili smo se školskih dana. Bio je baš dobro raspoložen i siti smo se ispričali. Ništa nije ukazivalo na to da bi mogao da digne ruku na sebe. Koliko je meni poznato, živeo je u veoma skladnoj porodici - kazao je "Novostima" jedan njegov poznanik, koji je letos sa Sašinim ocem išao po drva u atar iznad Željuše. Saša je ostavio suprugu Ljubinku, medicinsku sestru, zaposlenu u Domu zdravlja u Dimitrovgradu, koja radi u previjalištu, sa kojom ima dvoje male dece. Ima i rođenu sestru, koja je udata i živi u Pirotu. (V. Ć.)

- U ovom trenutku ne znamo motiv zbog kojeg je Nikolov rešio da presudi sebi - dodaje naš izvor. - Pregledali smo njegove stvari i nismo našli ništa neuobičajeno. Stariji vodnik, prema dosadašnjim rezultatima istrage, nije ostavio oproštajno pismo.

Istraga se, dodaje naš sagovornik, nastavlja. Stariji vodnik prve klase Saša Nikolov rođen je 18. aprila 1983. godine u Dimitrovgradu. U profesionalnoj vojnoj službi je od 2003. godine. Obavljao je dužnost četnog starešine u 1. pešadijskoj četi 31. pešadijskog bataljona 3. brigade Kopnene vojske.

Ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković uputili su saučešće porodici stradalog Nikolova, koji je bio oženjen i otac dvoje dece.

Inače, pre dve godine u istoj kasarni, u toaletu se ubio profesionalni vojnik, desetar po činu, Dejan Božinović (32), iz borskog sela Šarbanovac, koji je bio vozač u Komandi za razvoj Timočke brigade.

Prema nekim verzijama, Božinović je izvršio samoubistvo nakon što je protiv njega povedena istraga zbog nestanka nekoliko pušaka.

- Ispričao mi je da je iz kasarne nestalo nekoliko pušaka, ali da njega ispituju samo zbog cimera, i da on u to nije umešan - kazao nam je tada Božinovićev rođeni brat Miomir. - Nije mi ostavljao utisak da je zabrinut, jer za 10 godina, koliko je radio u Vojsci Srbije, nije imao nikakvih problema.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (22)

Savke

29.03.2016. 18:20

@Marko - Ne moras da lupas gluposti ako ne znas... Izgleda da si pametniji kad cutis...

vojnik

29.03.2016. 16:31

Zašto se krije o teškom i preteškom stanju u vojsci,niska primanja,prevelike kirije,uslovi za rad su nula. U Pančevaćkoj specijalnoj je haos,bolesni mobing od strane najvećih činova,ludilo,iživljavanje nad mladima proverite,otkrijte pomognite inače će ovoga tek biti. Istina o kojoj ne sme niko da pisne

Ma, daj

29.03.2016. 18:34

@vojnik - Izvini, ali u vojsci, u odnosu na ostale u Srbiji, nisu tako niska primanja. Svakako da bi morala da budu visa (ovde ne mislim samo na vojsku, nego na vecinu ljudi), ali prema obrazovanju, osiguranju, redovnosti primanja, vojska svakako nije tako lose. Vidi malo kod privatnika primanja za visoko obrazovane, osiguranje i redovnost isplate. Mi koji radimo kod privatnika da se odmah ubijemo, zar ne?

dusan

29.03.2016. 19:06

@vojnik - Ma, daj:Sto se nezaposli u vojsci kad kazes da je tako dobro,ovi ljudi rade od 12 do 16 casova dnevno subota nedelja praznik i nemoj pricati glupost,ja ovo dobro znam jer sa punih 39 godina proveo u cizmama,kolega neka ti je laka crna zemlja i nek ti bog dusu prost.

Ракић

29.03.2016. 17:42

ни у 1. бригади није боље стање.најмлађи се вуцарају по боловањима а најстарији су развучени на све стране и наравно, сви имају исте плате.списак за одлазак у мировну мисију у Либан је чист непотизам! одлазе најмлађи мимо свих правила и са много дана боловања.

VS

29.03.2016. 18:45

Bolesni mobin pritisak i ponasanje pojedinih oficira i sa visokim i niskim cinovima kao da je vojska njihovo privatno vlasnisto. Profesionalnim vojnicima se svakodnevno preti raskidanjem ili ne produzavanjem ugovora, a podoficirima prekomandom!!

Rade

29.03.2016. 18:46

Danas je vlada pocela da prodaje kasarne i vojne objekte.Ne treba nikom vojno jaka Srbija.Nazalost.Sta ce covek,dao je karijeru i zivot Srbiji,a ona ga izdala ukidajuci vojsku.Ljudi,nije on limar,pekar ili slicno da radi u drugoj firmi.On je VOJNIK!

daca

29.03.2016. 21:32

@kuku majko - KUKU MAJKO, nemoj da lupetas iz stolice dok ti mama i tata kupuju dorucak. Covek je bio kralj, imao sam priliku da radim sa njim, izvanredan, stabilan, organizovan, odgovoran, bilo je zadovoljstvo raditi sa njim. Kao sto kaze VS, vojska je presla u privatno vlasnistvo oficira, koji se ponasaju kao da nam oni dele plate, i svakodnevne pretnje. BG sta je to moji ljudi? Mobing svakodnevni, mada je i mobing blaga rec za ovo u nasoj vojsci. MA DAJ, ne pricaj gluposti jer niko nije spomenuo primanja.

Pero Peric

29.03.2016. 19:31

R A D E u pravu si. Kad ukinu vojsku čoveku jedino preostaje da ode u teroriste uzme neki dinar da obezbedi porodicu.A ako ostane ziv to mu je car plus u zivotu.

Pero Peric

29.03.2016. 19:46

E moj Vučicu.Pisao ti sto komentara.Sts rade tvoji pomocnici za medije.Da si bar jedan moj komentar pročitao ili ti ga saradnik preneo nebi oboliko bilo ubistava i samoibistsva.Jedna lasta ne čini jato..... ti svoj rad kad ti ne radi cela ekipa.Dokaz za moju diskusiju su abnormalno povecana ubistva pojedinaca i celih porodica.Ni novinar administrator ovo nece objaviti jer se boji za svoje radno mesto.

Pop

30.03.2016. 12:38

@Петар - Kakve sad to ima veze?! Uradio je sta je uradio! I tu nema nazad! Poslednje sto je njegovoj porodici sad potrebno jesu dusebriznici koji se sekiraju za njegovu dusu! Ako ne mozes da pomognes i da kazes nesto pametno onda bar cuti!

Petar

30.03.2016. 23:03

Obarac je ,,povukao,, neko drugi. Dril i bahat odnos kao nacin komandovanja.. Medju pripadnicima vojske danas pomesan osecaj tuge i revolta.Tuga za primernim suprugom i roditeljem, dobrim drugom i odgovornim staresinom.Dugo je trajao taj pritisak. Da li ce Vojna organizacija imati snage da otvori dusu.