29. mart  2016. 07.00  →  23.02 | Izvor: Beta, Tanjug

Srbija golom Kolarova pobedila Estoniju

TALIN -

Fudbalska reprezentacija Srbije ostvarila je danas prvu pobedu u 2016. godini, pošto je u prijateljskoj utakmici u Talinu trijumfovala protiv Estonije sa 1:0.

Jedini gol na utakmici postigao je Aleksandar Kolarov u 81. minutu iz slobodnog udarca sa oko 25 metara.

Srbija je od početka utakmice imala inicijativu, ali u prvom poluvremenu nije uspela ozbiljnije da ugrozi gol Estonije, koja se uglavnom oslanjala na brze napade.

Izabranici Radovana Ćurčića bili su mnogo konkretniji u drugom poluvremenu, kada su stvorili nekoliko dobrih prilka.

Prvu dobru priliku stvorio je Zoran Tošić posle soloprodora i udarca sa distance, ali je lopta otišla malo pored gola, da bi veoma brzo slično pripretio Luka Milivojević.

Srbija je do gola stigla u 74. minutu, ali je on poništen zbog navodnog igranja rukom Slobodana Rajkovića.

Adem Ljajić je centrirao iz slobodnog udarca sa desne strane u peterac, a tamo je Slobodan Rajković stomakom spustio loptu do Ivanovića, koji je iz prve šutirao i savladao golmana Mikaela Aksalua, međutim, gol nije priznat jer je linijski sudija signalizirao da je defanzivac Darmštata igrao rukom.

Srbija je u 81. minutu postigla jedini gol na utakmici, a strelac je iz slobodnog udarca bio odbrambeni fudbaler Mančester sitija - Kolarov.

Do kraja susreta nije bilo prilika.

Reprezentacija Srbije će do početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine igrati 5. juna prijateljsku utakmicu protiv Rusije.

Ćurčić: Mnogi su hteli su da nas unište, ali...

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je da je pobeda nad Estonijom (1:0) veoma važna u ovom trenutku, pre svega na planu samopouzdanja i poboljšanja atmosfere unutar ekipe.

"Najavili smo da ćemo igrati na rezultat i pokušati da ostvarimo pobedu koja nam je neophodna u ovom trenutku. Bilo je dosta teško po lošem terenu, na koji se nismo najbolje prilagodili na početku. U prvom delu igre, bez obzira na neke prilike koje smo imali, nismo trčali i menjali ritam onako kako je trebalo, a sve to je delovalo mnogo bolje u nastavku.

Napravili smo presing na njihovoj polovini i to nam na kraju nam je to donelo rezultat", rekao je Ćurčić novinarima u Talinu, a prenosi FSS.

Prema njegovim rečima Srbije je zasluženo pobedila, jer je bila mnogo bolji rival u drugom poluvremenu.

"Ne bih sada nešto sve previše veličao, ali za nas je ova pobeda od velikog značaja u ovom trenutku jer se zna u kakvom se ambijentu radilo.

Stručni štab iskreno radi, radim koliko znam, a remetili su nas mnogi koji su izgleda osetili trenutak da nas unište do kraja. Izborili smo se sa svim tim, ne mogu ni kao biljka da slušam i gledam mnoge stvari, mislim da sam maksimalno pošten i iskren, nikoga nisam vređao, ali ono što sam video u poslednjih deset dana je nešto što ostavlja trag i na mene i na ekipu".

On je poručio da postoje udari na reprezentaciju sa strane, iako priznaje da je bilo grešaka.

"O autoritetima, lažnim autoritetima, prijateljima, lažnim prijateljima, zamolio bih ih samo zamolio da ne pljuju u bunar iz kojeg su vodu pili i da ne pljuju u bunar iz kojeg misle da će vodu piti. Ovo nije Ćurčićeva selekcija, ni Tomislava Karadžića, ni Sava Miloševića, mi dajemo sve od sebe. Da li to dobro radimo? Naravno ima grešaka, i kritike sve prihvatamo, ali mnogo je udara sa strane, vi dobro znate odakle sve dolaze".

Ćurčić je dodao da je ekipi potrebno obezbediti mir, jer bi u suprotnom biti jako teško doći do uspeha.

Tagovi