Hronika

Banjaluka: Krađama oštetili telekom operatere za 30.000 KM

Banjaluka: Krađama oštetili telekom operatere za 30.000 KM
Banjaluka: Krađama oštetili telekom operatere za 30.000 KM

BANJALUKA - Dvojica Banjalučana uhapšena su zbog sumnje da su počinili 16 teških krađa, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

U akciji kodnog naziva "Repetitor" uhapšeni su B.J. (1983.) i G.J. (1978.), a terete se da su od početka ove godine godine, na području Banje Luke, Laktaša, Gradiške, Srpca, Ribnika, Kotor-Varoši i Čelinca, iz baznih stanica preduzeća "M-tel" i "BH Telekom" otuđili za sada utvrđenih 70 akumulatorskih baterija, veće amperaže, čime su navedena preduzeća oštetili za oko 30.000 KM.

U toku istrage pronađeni su i predmeti koji potiču iz krivičnih djela, akumulatorke baterije.

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Banja Luka zajedno s policijskim službenicima Kantona Sarajevo, Policijska Uprava Ilidža su u mjestu Podlugovi pronašli i oduzeli veći broj akumulatorskih baterija.

O svim okolnostima upoznat je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se osumnjičeni, nakon završene kriminalističke obrade puste na slobodu, a da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za počinjena krivična djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije