Voz vukao auto 10 metara, vozač iz Priboja prošao sa ogrebotinama

B.Boljanović

27. 03. 2016. u 19:31

U sudaru voza i putničkog vozila na pružnom prelazu Šušanj, nedaleko od železničke stanice u Baru, vozač automobila Zaruk Polimac (60) iz Priboja srećom ostao je nepovređen

Воз вукао ауто 10 метара, возач из Прибоја прошао са огреботинама
Bar – U sudaru voza i putničkog vozila na pružnom prelazu Šušanj, nedaleko od železničke stanice u Baru, vozač automobila Zaruk Polimac (60) iz Priboja srećom ostao je nepovređen.

Saobraćajna nezgoda dogodila se u nedelju popodne oko 16:30, a vozač automobila imao je neverovatnu sreću jer je iz saobraćajne nezgode u Baru prošao sa nekoliko ogrebotina, dok je deo vozila „folcvagen“ smrskan. Prema rečima očevidaca voz je vukao automobil 10-tak metara.

-Sve se dogodilo neverovatnom brzinom. Voz je zakačio deo automobila, kako- ne znam. U nedelju, nakon ovog udesa shvato sam koliko znače sigurnosni „jastuci“ koji su se otvorili u vozilu. Mislim da me voz vukao desetak metara i zaustavio sam se između pruge i pešačke staze, ispričao je Polimac. U Opštoj bolnici kažu da su nakon lekarskih pregleda konstatovali da vozač automobila nema povreda.

Kako je došlo do sudara voza i automobila utvrdiće istraga. Vozilo se kretalo loklanim putem kroz naselje Ilino i u momentu kad je prelazio prugu naišo je putnički voz koji saobraća na liniji Bar – Podgorica.

Na ovom pružnom prelazu nema rampe, već postoji samo zvučna signalizacija. Saobraćajne nezgode sa smrtnim ishodima ranije su se dešavale na ovom pružnom prelazu.




Pratite nas i putem iOS i android aplikacije