Pakistan: Napad kod ljuljaški, 65 žrtava /FOTO

Najmanje 65 osoba je poginulo, a oko 300 je ranjeno u napadu bombaša samoubice ispred parka u gradu Lahoreu na istoku Pakistana, prenosi AFP.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 27.03.2016.

17:44

Pakistan: Napad kod ljuljaški, 65 žrtava /FOTO
Foto: Tanjug

Eksplozija se dogodila ispred izlazne kapije parka nekoliko metara od dečijih ljuljaški.

"Bilans žrtava se povećao na 56. Spasilačka operacija se nastavlja", izjavio je lokalni zvaničnik Muhamed Usman i dodao da su na lice mesta upućeni i vojnici.

Foto: Tanjug
Prema njegovim rečima, među žrtvama ima dosta žena i dece i strahuje se da bi broj stradalih mogao da bude veći, jer su mnogi povređeni u kritičnom stanju

On kaže da je povređeno najmanje 50 dece i da se ne zna kada će moći da se saopšti konačni bilans žrtava.

Eksplozija se dogodila na parkingu u blizini jednog parka u centru grada gde se nalazilo mnogo ljudi koji su se okupili na Uskrs.
Foto: Tanjug
Lokalne vlasti sumnjaju u samoubilački napad.

Lahor, drugi po veličini pakistanski grad i prestonica pakistanskog dela Pendžaba, bio je poslednjih godina nekoliko puta na meti ekstremista, posebno talibanskih pobunjenika.
Foto: Tanjug
Na mesto napada pristiglo je na desetine ambulantnih vozila, kao i vojska.

Istaknuti policijski zvaničnik Hajder Ašraf je izjavio da je napad najverovatnije izveo bombaš samoubica i da su olovne kuglice, za koje se pretpostavlja da su aktivirane u trenutku eksplozije iz bombe, pronađene u parku.

Lekari su naveli da su u bolnicu do sada dopremljena tela 40 žrtava i da se strahuje da će broj biti i veći.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: