27. mart  2016. 13.58  | Izvor: Beta

Malo policajaca na protestu, NPSS će prijaviti ministra

BEOGRAD -

Predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije (NPSS) Momčilo Vidojević izjavio je danas da će taj sindikat sutra podneti krivične prijave protiv ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i njegovih saradnika, jer su zapečatili prostorije sindikata.

On je na skupu ispred Vlade Srbije izjavio i da će o incidentu, kada im je zabranjeno da uđu u svoje prostorije, obavestiti i tužilaštvo.

Vidojević je kazao i da su nakon što su im zapečaćene prostorije i zabranjen ulaz, njihove stvari premeštene i da su primetili da je neko preturao po sudskim spisima 1.200 njihovih članova.

Upitan zašto je na protestu ispred Vlade Srbije mali broj ljudi, a najavljen je masovni protest, Vidojević je kazao da su mnoge njihove kolege zastrašene.

"Ogroman je pritisak na ljude na terenu. Juče su poslali depeše, prozivali po imenu i prezimenu. Ovo je poslednja iskrena sindikalna borba u Srbiji", kazao je Vidojević novinarima.

On je dodao da cilj protesta nije bio politizacija ili iznošenje zahteva, već da javnosti predstave koliko je policija urušena i koliki je pritisak na nju, i da su zbog toga pozvali 58 političkih organizacija da prisustvuju protestu.

Pozivu se jedino odazvao lider "Dosta je bilo" Saša Radulović, koji je kazao da se u Srbiji "seje strah, partokratija izjeda sve" i da se "ljudi izbacuju sa posla bez ikakvih kriterijuma".

Broj komentara: 1

Растко  27. 03. 2016. | 14:50
Живео министар Небојша из Београда! Какве побуне синдиката? Шта им не ваља? Коме је лоше нек иде у Шабац на митинг за 1500 . . .