Proročanstvo Asada i Gadafija: Evropa u haosu terorizma

Novosti online

26. 03. 2016. u 14:44

Nekadašnji libijski lider Muamer Gadafi i sirijski predsednik Bašar el Asad upozorili su svojevremeno da će terorizam u Evropi biti u porastu ukoliko zapadni lideri budu imali učešća u destabilizaciji ove dve zemlje

Пророчанство Асада и Гадафија: Европа у хаосу тероризма

Bašar al Asad

Nekadašnji libijski lider Muamer Gadafi i sirijski predsednik Bašar el Asad upozorili su svojevremeno da će terorizam u Evropi biti u porastu ukoliko zapadni lideri budu imali učešća u destabilizaciji ove dve zemlje, ali ih niko nije slušao.

I dok su Libija i Sirija upravo zbog toga potonule u haos, Evropa se suočila sa nizom terorističkih napada kakve ne pamti u novijoj istoriji.

Najnoviji napad dogodio se u utorak upravo u sedištu Evropske unije, ali i niza međunarodnih institucija, NATO-a i zemalja Beneluksa.

Teroristička organizacija DAEŠ preuzela je odgovornost za napade u Briselu koji su odneli 31 ljudski život. Samo nekoliko meseci ranije, nekoliko stotina kilometara južnije, Pariz je bio poprište stravičnog pira iste terorističke grupa koja je u više koordinisanih napada ubila 130 ljudi.

Više je nego očigledno da su Gadafi, Asad i drugi koji su shvatali njihovu zabrinutost razumeli dešavanja i trendove u regionu, iako nisu mogli da predvide konkretne napade i njihovu scenografiju.

Nekoliko meseci pre smrti pukovnik Gadafi je upravo rekao da je jedinstvena i stabilna Libija jedina brana koja sprečava bujicu stotina hiljada migranata i terorista u ruhu izbeglica da poplave Evropu.

„Libija ima bezbednosnu ulogu na Mediteranu“, upozorio je on svojevremeno za parisku televizijsku stanicu „Frans 24“.

Uprkos ovim tvrdnjama, Francuska, još nekoliko članica NATO-a i drugih zemalja nastavilo je sa vojnom intervencijom u Libiji. Zemlju je preplavio neviđeni talas smrtonosnog nasilja koji je, u poslednje vreme, kao posledicu imao razvoj sve većeg uporišta zloglasnog DAEŠ-a među običnim ljudima.

U 2013. godini, kada su zapadni lideri razmatrali slanje oružja sirijskim pobunjenicima, Bašar el Asad je upozorio na razvoj opasnog scenarija. Pristup dodatnom naoružanju nije samo doprineo jačanju terorista u Siriji, već je doveo i do „direktnog izvoza terorizma u Evropu“, rekao je on.

„Ako Evropljani isporuče oružje, evropsko dvorište postaće terorističko, a Evropa će platiti cenu za to“, upozorio je Asad.

Početkom 2015. godine, Ahmed Gadafi el Dam, rođak nekadašnjeg predsednika Libije i bivši obaveštajni zvaničnik, predvideo je u Evropi, za godinu ili dve, teroristički napad uporediv sa 11. septembrom u SAD.




(Izvor: sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

Чапајев

26.03.2016. 15:05

То и јесте циљ Америке да направи рат у Европи. Ништа ново!

sas

26.03.2016. 16:00

Pa dobro. To nije veliko prorocanstvo. Svima je poznato da se Lybia i Syria borile protiv Islamskog terorizma. Evropi i Americi je bio potreban terorizam. Terorizam je donio najnizu cenu nafte iiii.... I zato su potrebne neke male zrtve(kolateralne stete;) PS: Evropa je pocistila Vrlo bogat narod koi se bavio biznisom a ne terorizmom...

Dumar

26.03.2016. 16:07

Cudno kako taj talas terorizma obilazi Angloamerikance. Je l` da, bas nekako cudno. Ne moze se covek cudom nacuditi, kako su oni sada izvan tih meta. Eh, ko ih ne zna...

Logic

26.03.2016. 17:06

Nije to nikakvo proročanstvo proisteklo iz natprirodnih osobina. Bilo je to samo upozorenje bazirano na očiglednom činjeničnom stanju.Zašto je ignorisana cena ostvarenja neposrednih planova? Ko je imao tu moć? To sada u vreme naplate nema nikakvog značaja. Znamo ko plaća.

mirjana

26.03.2016. 17:08

"Predvideli"????Znali su kako ce se dogadjaji odvijati ali "zapadnjaci" su hteli i hoce glave" diktatora"!!!Nije potrebno biti "prorok" vec razuman covek!!

Prason 34. reda

26.03.2016. 18:43

Imeće Evropa zanimaciju sa teroristima sve dok Amerikosi ne nađu neku novu žrtvu.

sumadinac

26.03.2016. 19:03

pravog mira u svetu vise nikad nece biti sve dok ne budu osudjeni i kaznjeni svi oni koji su izvrsili agresiju i razorili suverene drzave : jugoslaviju,irak,libiju.siriju...oni su su trenutno jako mocni ali ce to i sami uvidet cim im nikne kod njih ono sto su sami posejali..

Nauta Brodic

27.03.2016. 15:02

Zapadna"civilizacija" navikla da zivi od pljacke i unistavanja drugih naroda, stolecima u nazad.

dobrica

27.03.2016. 22:05

Zasto li su izostavili Hag?Mozda im niko nije rekao da treba tamo da idu?