F1: Kvalifikacije ostaju nepromenjene za Bahrein

Kvalifikacije za Veliku nagradu Bahreina biće održane po sistemu koji je uveden na početku sezone, zbog izostanka jednoglasne podrške za promenu.

Izvor: JT

Četvrtak, 24.03.2016.

17:45

F1: Kvalifikacije ostaju nepromenjene za Bahrein
Getty Images

Posle fijaska koji je viđen na stazi “Albert park”, gde je vožena prva trka ovogodišnjeg šampionata Formule 1, timovi su se sastali sa direktorom trka Čarlijem Vajtingom jutro pre trke u Melburnu i dogovorili se za povratak starom kvalifikacionom sistemu.

Međutim, pošto prvi čovek Formule 1 Berni Eklston i predsednik Svetske automobilske federacije Žan Tod nisu to podržali, nije bilo moguće rešiti se novih kvalifikacija.

Umesto toga, podnet je predlog da se promeni samo poslednji deo kvalifikacija i to se našlo pred glasanjem Komisije Formule 1, a verovalo se da je većina timova saglasna sa njim.

Ipak, kada je glasanje završeno, pojavile su se informacije da nisu svi za takve promene, što nije dovoljno da bi se kvalifikacije promenile.

To ujedno znači da će kvalifikacije za sledeću trku, koja se vozi 3. aprila u Bahreinu, ostati nepromenjene, a šta će biti dalje, ostaje da se vidi.

Samo dan pre nego što nije došlo do promene sistema kvalifikacija, vozači Formule 1 su zatražili reforme i istakli da zastarela pravila sprečavaju sport da krene napred.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: