Evo šta znači skraćenica SE na novom iPhoneu

Novi model iPhone telefona opet je izazvao veliku pažnju. Appleov glavni direktor Fil Šiler otkrio je i šta se krije iza skraćenice "SE" koja se našla na poleđini novih smartphonea.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 24.03.2016.

15:49

Evo šta znači skraćenica SE na novom iPhoneu
Foto: YouTube Screenshot

Zapravo se radi o posebnom izdanju, to jest "special edition", piše Tech Times. U poređenju sa prošlom generacijom, iPhoneom 5, SE model ima brži WiFi, dugotrajniju bateriju, bolji mikrofon i podršku za Apple Pay.

Nedavno smo saznali šta znači malo "i" u nazivu brenda. Stiv Džobs je 1998. godine predstavio iMac, prvi Appleov proizvod sa sada slavnim prefiksom, piše Tribune. Njegova ideja bila je jednostavna – "i" označava ono za šta će većina ljudi koristiti lični računar, a to je internet.

Ipak, ni tu priča nije gotova. Osim za internet, Džobs je malom "i" namenio simbolizovanje celog identiteta njegove kompanije. Naveo je da "i" stoji i za "informaciju, individualnost, instrukciju i inspiraciju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: