Facebook obaveštava korisnike ako se pojave njihovi lažni profili

Društvena mreža Facebook je uvela novu mogućnost, a radi se o tome da korisnici dobiju upozorenje kada se na popularnoj mreži pojavi njihov drugi, potencijalno lažni profil.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 24.03.2016.

13:35

Facebook obaveštava korisnike ako se pojave njihovi lažni profili
Foto: mkhmarketing / Flickr.com

Automatski alat detektuje sumnjive profile pomoću imena i profilne slike. Korisnici potom dobijaju obaveštenje o potencijalnom lažnom predstavljanju, nakon čega se od njih traži da se izjasne da li se radi o lažnom predstavljanju, odnosno profilu ili je to zaista neka druga osoba.

Ovaj alat funkcioniše u većem delu sveta, a testira se od novembra 2015. godine. Ove mere su deo napora kojim se želi pre svega povećati sigurnost žena na Facebooku.

Facebook testira i opciju prijavljivanje golotinje, kao i alat provere fotografija. Cilj je uklanjanje neprimerenih fotografija, posebno u slučajevima kada je ugrožen korisnik Facebooka. Alat će takođe slati linkove za podršku žrtvama, kao i pravne mogućnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: